NOČNA NESREČA

Gorenjska avtocesta zaprta, iz avtobusa reševali 28 ljudi (FOTO)

Objavljeno 21. januar 2020 07.09 | Posodobljeno 21. januar 2020 09.23 | Piše: A. L.

Avtocesta v smeri proti Jesenicam je pri Vodicah zaprta.

Zaradi tega trčenja je zaprta avtocesta. FOTO: PU Kranj
Na gorenjski avtocesti pri priključku za Brnik so v smeri proti Jesenicam trčila tri vozila, poroča PU Kranj.

Udeleženi so dve tovorni vozili s priklopnikoma in avtobus s potniki. Eno tovorno vozilo je zaradi nesreče obstalo prečno na avtocesto, drugo tovorno vozilo in avtobus pa sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto. 

Avtocesta v smeri proti Jesenicam je pri Vodicah zaprta.

Pričakuje se večji zastoj, zato policisti svetujejo uporabo drugih vzporednih cest. Tudi zanje se pričakuje, da bodo bolj obremenjene. Obvoza za tovorna vozila v smeri Jesenic ni.

Avtocesta je odprta (dopolnjeno ob 9.09)

»Posledice nočne prometne nesreče na gorenjski avtocesti so odstranjene in promet sproščen v obe smeri,« je sporočil Bojan Kos iz PU Kranj.

Rešili 26 potnikov

Po prvih podatkih je poškodovana ena oseba.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče ter ga razsvetlili, s tehničnim posegom iz avtobusa rešili 26 potnikov in dva voznika, sanirali cestišče zaradi razlite večje količine goriva in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči iz Kranja in Ljubljane ter policiji.

Civilna zaščita občine Šenčur je za vseh 28 potnikov zagotovila topel prostor, v katerem so počakali na nadomestni avtobus.

V prometni nesreči se je poškodovala ena oseba, poroča uprava za zaščito in reševanje.
Deli s prijatelji