RAZVPITA

Goljufiva policistka v vojni z invalidom

Nevzdržne razmere, grožnje in soseski obračuni v gradu nad Ljutomerom se nadaljujejo. Darko Bukovec trdi, da največ težav povzroča razvpita odpuščena policistka Marjana Van.
Fotografija: Marjana Van (desno), ko je nastopila v šovu Kmetija išče lastnika. FOTO: PRO PLUS
Odpri galerijo
Marjana Van (desno), ko je nastopila v šovu Kmetija išče lastnika. FOTO: PRO PLUS

LJUTOMER – Vardov grad (Oberluttenberg), ki naj bi ga v 13. stoletju zgradili salzburški nadškofje za obrambo pred Ogri, upravljali pa so ga vitezi Ljutomerski, je bil nekoč sedež gospoščine Ljutomer. Danes je grad, ki stoji na strmem griču jugovzhodno od Ljutomera, nad vasjo Podgradje, dom običajnih ljudi, ki so se tam začeli naseljevati po njegovi temeljiti obnovi v 80. letih prejšnjega stoletja. Več kot šestdeset jih je v graščini, kjer je skupno 25 stanovanj, 16 je lastniških, devet pa jih je v lasti občine Ljutomer, ki jih daje v najem.
Marjana Van (desno), ko je nastopila v šovu Kmetija išče lastnika. FOTO: PRO PLUS
Marjana Van (desno), ko je nastopila v šovu Kmetija išče lastnika. FOTO: PRO PLUS

Potem ko sta se s psom in mačko iz Maribora priselila zakonca Darko in Jelena Bukovec, so se sosedski odnosi zaostrili do te mere, da so stalni obiskovalci policisti, veliko dela s stanovalci imajo tudi sodišča. Nekateri sosedje »nenehno iščejo zdrahe in prepire, si marsikaj izmišljujejo, pa ne vem, zakaj, saj nikomur nič nisva naredila. Za vsako malenkost kličejo policijo, vlagajo ovadbe in podobno,« pravi Bukovec. Odločno zavrača vse očitke, ki jih na njegov račun izrekajo nekateri sosedje, zaradi katerih je prejel veliko plačilnih nalogov in kazenskih ovadb.

Bukovec meni, da je za večino njegovih težav kriva Marjana Van, nekdanja policistka in udeleženka resničnostnega šova, o kateri smo v Slovenskih novicah pred kratkim poročali v zvezi z njenimi nepravilnostmi v službi na Policijski upravi Maribor, kjer so ji izrekli izredno odpoved pogodbe o delu.
David Bukovec in njegova žena Jelena imata že od preselitve s sosedi same težave. FOTO: Oste Bakal
David Bukovec in njegova žena Jelena imata že od preselitve s sosedi same težave. FOTO: Oste Bakal

»Odkar sva leta 2012 kupila stanovanje in se preselila iz Maribora, se je začela gonja proti nama. Ves čas se srečujeva s problemi. Nenehno me prijavljajo policiji, naju nadlegujejo, enako našega psa, ki ga pogosto fotografirajo. Tudi naju z ženo nedovoljeno fotografirajo. Nisva samo midva z ženo na tapeti organizacije, v kateri je pod vodstvom Marjane Van kar nekaj družin in ki nas maltretira, temveč so tudi nekateri drugi, ki se jim ne prilagodijo. Zato ne preseneča, da se nekateri hitro izselijo iz tega objekta. Velikokrat nas obiskujejo policisti, tudi ovadb na sodiščih ne manjka. Žal nam nihče ne more pomagati, čeprav se pritožujem. Ne vem, zakaj sem trn v peti Marjani Van, ki še druge hujska proti nam, čeprav je bila takrat policistka. Zato je tudi uspešna pri policijskih kolegih, ki zoper mene nenehno pišejo sankcije, ko pa jaz prijavim njo, policisti sicer ukrepajo, a ji nikoli ne napišejo plačilnega naloga. Imam vse dokumentirano,« je razlagal Bukovec.


Povedal nam je tudi, da so stanovalci gradu razdeljeni na tri skupine: tista, ki naj bi jo vodila Marjana Van, napada njega, druga naj bi ga podpirala, tretja je nevtralna.
 

Vanova pripravlja postopke


Bukovca še moti, da naj bi sosedje pisali v Zdravstveni dom Lendava, kjer je njegova žena zaposlena kot zobozdravnica. »Želeli so, da bi ji dali odpoved, in pisali, češ da zamuja v službo, da z rokami pobira pasje iztrebke, pozneje pa ljudem popravlja zobe,« razlaga Bukovec in dodaja, da že težko šteje, kolikokrat so posredovali policisti, koliko plačilnih nalogov, ovadb in drugih ukrepov je bilo izrečenih zoper njega, v veliki večini zaradi psa, nemškega ovčarja, brez katerega on in žena preprosto ne moreta.


Po drugi strani pa so ustrezne službe – veterinarji, potrdile, da je pes socializiran in nenevaren za okolje, ob tem z njim ravnata ustrezno, za sabo pospravljata ipd. Naš sogovornik je jezen tudi na sodnike, ki da bolj verjamejo njegovim nasprotnikom, predvsem omenjeni Marjani Van. Vesel pa je, da obstajajo tudi višja sodišča, ki da takšne zadeve razveljavijo in postavijo na pravo mesto. Nekdanji jugoslovanski plavalni prvak med invalidi prejema skromno invalidsko pokojnino in bi težko plačeval kazni, ki mu jih izrekajo organi pregona, največ zaradi štirinožnega prijatelja. Bukovec nam je na koncu zaupal, da bi bilo vse lažje, če ne bi bilo »zločinske« organizacije, ki jo vodi Vanova: »Ne vem, zakaj je ona vedno priča v praktično vseh sodnih obravnavah, in vedno pride lagat zoper mene.«

Vanovo smo prosili za odziv na številne očitke, a se je po posvetu s svojim odvetnikom odločila, da zadeve ne bo komentirala, ker da so ji že znane vse laži Darka Bukovca, ki naj bi bile po objavi v Novicah podlaga za nadaljnje postopke zoper njega. Povedala je le, da se je že neštetokrat zagovarjala pred uradnimi organi, od policije, specializiranega tožilstva do sodišč, in nikoli ni imela nobenih težav.


Stanovalcem je policija ponudila strokovne pogovore in svetovanja, a vsi preventivni ukrepi so bili neuspešni. Predsednik okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin nam je potrdil, da je bilo na okrajnem sodišču v Ljutomeru vloženih več deset zahtev za sodno varstvo in tudi nekaj obtožnih predlogov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije