NOČNA DRAMA

Fursov uslužbenec moral odskočiti, sicer bi ga povozil

Romuna sta bila pridržana.
Fotografija: Tako pripravljena sta bila za krajo goriva. FOTO: PU Murska Sobota
Odpri galerijo
Tako pripravljena sta bila za krajo goriva. FOTO: PU Murska Sobota

V torek ob enih zjutraj je mobilni oddelek Fursa policijo obvestil, da imajo v Grabonošu v postopku tovorno vozilo, ki ima nameščene prirejene naprave za prečrpavanje goriva iz drugih tovornih vozil.

»Ugotovljeno je bilo, da sta si državljana Romunije na BS Petrol M. Sobota, AC sever, iz tovornega vozila državljana Poljske protipravno prilastila okrog 1000 litrov goriva, ki sta ga pretočila v rezervoar svojega tovornega vozila. Ko sta med izvrševanjem kaznivega dejanja do njiju pristopila delavca mobilnega oddelka Fursa, sta se kljub pozivom, naj se zaustavita, usedla v vozilo in se odpeljala. Med speljevanjem je voznik zapeljal proti delavcu Fursa, da je moral ta odskočiti. Tovorno vozilo je bilo zaustavljeno v Grabonošu, pri ogledu pa sta bila v njem najdena črpalka in pribor za črpanje goriva,« poroča PU Murska Sobota.

Zoper 34 in 25 let stara Romuna je bilo odrejeno pridržanje in bosta s kazensko ovadbo zaradi suma velike tatvine po 1. točki 1. odstavka 205. člena KZ-1 in poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 1. odstavku 299. člena KZ-1 privedena k preiskovalnemu sodniku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije