DRAMA V LJUTOMERU

FOTO: Z granitnimi kockami popolnoma razdejal sodišče

Policisti naj bi bili storilcu že na sledi.
Fotografija: Zakaj se je spravil na sodišče, ve samo storilec. FOTO: Dejan Razlag
Odpri galerijo
Zakaj se je spravil na sodišče, ve samo storilec. FOTO: Dejan Razlag

LJUTOMER – Kot vse kaže, so se sodniki Okrajnega sodišča v Ljutomeru nekomu zelo zamerili. Storilec, ki so mu policisti že na sledi, saj naj bi bil stari znanec vseh organov pregona, je namreč v noči na petek dodobra razdejal oziroma uničil stavbo sodišča.

Zakaj se je spravil na sodišče, ve samo storilec. FOTO: Dejan Razlag
Zakaj se je spravil na sodišče, ve samo storilec. FOTO: Dejan Razlag
Popisal je stene in zlomil stekla na najmanj štirih oknih, v notranjost objekta pa je skozi okna zletelo tudi kar nekaj granitnih kock. A čeprav storilca menda že poznajo, mu je najprej treba kaznivo dejanje poškodovanja ali uničenja tuje lastnine dokazati. 

Incident se je zgodil malo po tretji uri zjutraj, ko je policijska patrulja PP Ljutomer med obhodom po mestu zaznala, da se pri sodišču nekaj dogaja. »Z zbiranjem in z ogledom je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci s sprejem popisali fasado zgradbe in z granitnimi kockami zlomili stekla na oknih,« je potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

O incidentu je bilo obveščeno tudi vodstvo sodišča. Dopoldne si je razdejanje ogledal tudi predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti sodnik Branko Palatin in dejal, da policisti opravljajo preiskavo, sami pa bodo čim prej sanirali škodo na stavbi, katere višina še ni znana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije