ZVITI ROPAR

Filmsko: skozi steno v trafiko

Nepridiprav z znanjem gradbenih del se je spravil na kiosk. Vlom so zjutraj odkrile zaposlene.
Fotografija: Preiskovalci so iskali otipljive sledi. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Preiskovalci so iskali otipljive sledi. FOTO: Boštjan Fon

JESENICE – Precej spretnosti in ročnosti s področja gradbene stroke je moral uporabiti nepridiprav na Jesenicah. Že prej si je zagotovo ogledal notranjost in razporeditev prostorov v hipermarketu Mercator na Spodnjem Plavžu, na zahodnem delu železarskega mesta, in ob tem spoznal, da se lahko prismuka v prostor in si nabere robe, ne da bi uporabil pika kartico in plačilno sredstvo.


Niša, kjer so na zunanji strani glavnega vhoda v prostor parkirani nakupovalni vozički, je bila ravno tolikanj prostorna, da je lump splezal mimo njih in med steno ter ograjo, na katero so priklenjeni vozički, imel je dovolj prostora za gradbeni poseg, hkrati pa je bil zakrit pred pogledi s ceste, ki gre skozi nakupovalno središče. Najprej je s primernim orodjem odstranil pločevino in izolacijo, nato pa se je v slogu mojstrov, specializiranih za rušitvene posle, lotil opeke. Naredil je dovolj veliko luknjo, da se je skozi njo zmuznil v notranjost, kjer je Mercatorjev kiosk. Zagotovo si je nabral dovolj cigaret, kakšne telefonske kartice in drugega, kar je na voljo v trafikah, če je bil dovolj zgoden, pa si je lahko postregel še s svežim izvodom Slovenskih novic. Po dejanju je prostor zapustil, vlom pa so odkrili zjutraj, ko so prve trgovke prišle na delo. Od njih smo slišali, da je čez kiosk potegnjena jeklena mreža, ki je barabinu zagotovo preprečila, da bi se lahko odpravil na bolj obširno nabavo v trgovski center, kjer je poleg Mercatorja še precej z odlično robo založenih trgovin. O nočnem obisku so bili takoj obveščeni ustrezni organi; ti so zavarovali kraj dejanja ter dopoldne opravljali preiskavo z upanjem, da je storilec za seboj pustil kakšne otipljive sledi.

Nepridiprav z znanjem gradbenih del je šel ponoči v nabavo. FOTO: Boštjan Fon
Nepridiprav z znanjem gradbenih del je šel ponoči v nabavo. FOTO: Boštjan Fon

V zadnjem času je postala Gorenjska, od Kranja do Jesenic, zanimiva poslovna priložnost za kriminalce, ki si radi postrežejo s plenom, ob tem pa se lotevajo vlomov tako v transformatorske postaje kot v stanovanjske objekte. Sodeč po lokacijah dejanj so na udaru kraji, ki so blizu avtoceste. Policija se trudi na terenu odkriti čim več storilcev, ob tem pa so jim v pomoč tudi občani. V sredo so denimo kranjski policisti v popoldanskih urah na podlagi prijave in hitre intervencije obravnavali tri osebe, ki jih je občan zalotil pri odstranjevanju mreže z okna na objektu. Izsledili so jih in pri njih našli plašilno pištolo in montirno železo, ki mu na Gorenjskem in tudi širše rečejo pajser. Policisti proti trojici še vodijo postopek. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije