REKORDNI ZASEG

Na poti v Slovenijo 740 kg banan, 'obogatenih' s kokainom

Vrednost kokaina na ulici bi znašala okoli sto milijonov evrov. Kontejner je večinoma res vseboval banane, v 37 pa so odkrili skupno 740 paketov bele snovi. Testi so potrdili, da gre za zelo čist kokain.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Lindrik, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Lindrik, Getty Images, Istockphoto

Malteška carina je zasegla rekordnih 740 kilogramov kokaina, ki bi ga lahko na ulici prodali za 100 milijonov evrov. Kontejner z bananami, v katerem so našli drogo, je bil na poti iz Ekvadorja v Slovenijo, so v torek sporočili z malteške carine.

Gre za nov rekordni zaseg drog malteških oblasti, potem ko so lani decembra zasegli pošiljko 612 kilogramov drog na poti iz Ekvadorja in Kolumbije v Libijo, poročajo malteški mediji.

Carina je v izjavi sporočila, da je zaseg sledil po daljši operaciji. Kontejner so izbrali za pregled po podrobni oceni grožnje, ko je ta prešel mednarodno pristanišče. Zaradi nekaterih napak pri osnovnem pregledu so cariniki odprli tovor s 1.080 škatlami banan. Fizično so nato pregledali vsako od teh škatel. V večini so bile sicer res banane, v 37 pa so odkrili skupno 740 paketov bele snovi. Testi so kasneje potrdili, da gre za zelo čist kokain.

O najdbi so obvestili malteško enoto policije pristojno za droge in dežurno sodnico Caroline Farrugia Frendo, ki vodi preiskavo.
 

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Slovenskih novic.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas