PREVIDNO

18-letni Romun zbiral prostovoljne prispevke za invalidne otroke in gluhoneme, to ga je doletelo

Zgodilo se je v Šempetru pri Gorici.
Fotografija: Policisti občanom svetujejo, naj bodo v primerih pobiranja prostovoljnih prispevkov pozorni na to, ali imajo osebe, ki pobirajo prispevke, ustrezno dovoljenje. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Policisti občanom svetujejo, naj bodo v primerih pobiranja prostovoljnih prispevkov pozorni na to, ali imajo osebe, ki pobirajo prispevke, ustrezno dovoljenje. FOTO: Voranc Vogel

V sredo v dopoldanskem času so policiste obvestili o tujcu, ki je v Šempetru pri Gorici zbiral prostovoljne prispevke. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so ugotovili, da je 18-letni državljan Romunije ustavljal mimoidoče in nedovoljeno zbiral prostovoljne prispevke (pod pretvezo zbiranja za invalidne otroke in gluhoneme osebe).

V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da omenjeni moški nima ustreznih dovoljenj za zbiranje prostovoljnih prispevkov, zato so mu policisti izrekli globo. Prav tako je bilo med postopkom ugotovljeno, da je skupaj z omenjenim državljanom Romunije nedovoljeno zbirala prostovoljne prispevek tudi mlajša ženska, vendar ji je v središču Šempetra pri Gorici uspelo zbežati.

image_alt
Policisti izsledili 30-letnico, ki je v gostinskih lokalih prosjačila za denar

Policisti PU Nova Gorica zato ponovno opozarjajo občane, da so v takšnih primerih izredno previdni in zavrnejo plačilo humanitarnega prispevka. Ponovno opozarjajo, da je zbiranje prostovoljnih prispevkov brez ustreznega dovoljenja prekršek po določilu 17. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Zato občanom svetujejo, naj bodo v primerih pobiranja prostovoljnih prispevkov pozorni na to, ali imajo osebe, ki pobirajo prispevke, ustrezno dovoljenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije