STRELJANJE V OŠ ŽUŽEMBERK

14-letnik v šolo prinesel pištolo, počilo je v garderobnih prostorih (FOTO)

Prišlo je do nenamerne izstrelitve krogle.
Fotografija: Na kraju incidenta. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Na kraju incidenta. FOTO: Drago Perko

V Osnovni šoli (OŠ) Žužemberk je bil dopoldne sprožen strel, pri čemer je bila ena oseba lažje poškodovana.

image_alt
Slovenija v šoku: v osnovni šoli odjeknil strel

Po prvih ugotovitvah je 14-letnik v šolo prinesel pištolo, v garderobnih prostorih pa je prišlo do nenamerne izstrelitve krogle, pri čemer je bil poškodovan 13-letnik. Ob sprožitvi v tla so delci iz krogle oplazili njegove noge, je pojasnil predstavnik PU Novo mesto Robert Perc. Pištola je bila last pokojnega sorodnika tega učenca, gre pa za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let, kalibra 9 milimetrov. Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave in policisti opravljajo še zbirajo obvestila o primeru, vodijo pa predkazenski postopek zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

FOTO: Tanja Jakše
FOTO: Tanja Jakše

Prisebno ravnanje uslužbencev

»V dogodku bi radi izpostavili prisebno ravnanje uslužbencev OŠ Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za pretresene učence in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in uslužbenci vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika. Drugih okoliščin zaradi interesov predkazenskega postopka in udeleženih otrok in mladoletnikov ne moremo posredovati,« so sporočili s policije. 

Kot smo izvedeli od našega sodelavca na terenu, je učitelj športne vzgoje oskrbel poškodovanega učenca, pouk pa je tekel naprej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije