NAŠLI VEČ KUHINJSKIH NOŽEV

Policija razkriva šokantne podrobnosti umora mlade mamice Romane (27)

Objavljeno 24. februar 2020 13.00 | Posodobljeno 24. februar 2020 13.21 | Piše: STA, S. U.

Pri Straži na Dolenjskem umor zaradi ljubosumja.

Romana in osumljeni, ki je oče enega od dveh otrok, sta sicer živela skupaj in v zunajzakonskem partnerstvu. FOTO: Facebook
Na Potoku v občini Straža se je v nedeljo okoli poldneva zgodila tragedija, v kateri je 33-letni Borut Turk do smrti zabodel 27-letno partnerico Romano Muhič in ob prihodu policistov ranil še sebe. Policija je ugotovila, da sta bila povoda za umor prepir in bolestno ljubosumje. Osumljeni je sicer žrtev, ki je umrla na kraju dejanja, večkrat zabodel.

Našli so ga na hišnem hodniku

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je v današnji izjavi za medije povedal, da so policisti osumljenca našli na hišnem hodniku. Ta se je ob njihovem prihodu in preden so ga obvladali, dvakrat zabodel v trebuh. Pred tem se je sam porezal po vratu in se večkrat zabodel v prsni koš. Reševalci so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Osumljenec, ki je po mnenju policije poskušal narediti samomor, je zdaj v umetni komi, njegovo stanje pa je stabilno. Preiskava sicer še poteka.

image
Osumljenec, ki je po mnenju policije poskušal narediti samomor, je zdaj v umetni komi, njegovo stanje pa je stabilno. FOTO: Facebook

Kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanja umora, za kar je zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen. Osumljenca bodo, ko bodo razmere dopuščale oziroma ko bo zadosti zdrav, pridržali in ga odvedli pred preiskovalnega sodnika.

Oče enega od dveh otrok

Policisti so sicer na kraju dogodka odkrili več različnih daljših kuhinjskih nožev. Ker je bila žrtev tudi porezana po rokah, pa sklepajo, da se je poskušala braniti. Najmanj štirikrat je bila zabodena v prsni koš in najmanj dvakrat v hrbet. Za njuna otroka, ki nista bila priči omenjenega prepira in umora, so poskrbeli svojci. Žrtev in osumljeni, ki je oče enega od dveh otrok, sta sicer živela skupaj in v zunajzakonskem partnerstvu.

Policisti so 33-letnika v preteklosti obravnavali zaradi lažje telesne poškodbe. Žrtev takratnega napada pa ni bila umorjena 27-letnica, je dodal.

Prizorišče umora sta si poleg novomeških kriminalistov v nedeljo ogledali tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.
Deli s prijatelji