Komentar Mihe Šimnovca: Ko predsednik dvomi o trenerju

Na prvo žogo bi marsikdo pomislil, da se bodo nogometaši Olimpije zaradi lepe prednosti sprehodili do lovorike.
Fotografija:
Odpri galerijo

Po trimesečnem prisilnem premoru, ki mu je seveda botroval zlovešči koronavirus, bodo konec tega tedna tudi slovenski ljubitelji nogometa vendarle dočakali nadaljevanje državnega prvenstva. V preostalih enajstih krogih se obeta še izjemno razburljiva bitka za naslov prvaka, v kateri za zdaj najbolje kaže nogometašem Olimpije.


Ljubljančani imajo namreč po pet točk naskoka pred Celjem in Aluminijem, puške še niso vrgli v koruzo niti Mariborčani, ki na četrtem mestu za vodilnimi večnimi tekmeci iz glavnega mesta zaostajajo za sedem točk. Na prvo žogo bi marsikdo, ki najpomembnejše postranske zadeve na svetu v Sloveniji ne spremlja preveč podrobno, pomislil, da se bo Olimpija sprehodila do lovorike, kdor pa le malo bolje pozna razmere in zakulisje, dobro ve, da se bodo morali zeleno-beli nadvse potruditi, če bodo želeli obdržati prednost.

Človek bi pričakoval, da bo imel strokovni štab vodilnega kluba v tako pomembnem obdobju, kot so bili minuli tedni, popoln mir za pripravo svojega moštva, vendar ni bilo povsem tako. To je nedavno tudi za časopis, ki ga imate ravnokar v rokah, zaupal sicer Olimpiji vseskozi lojalni Safet Hadžić, ki je razkril, da poslavljajoči se predsednik kluba Milan Mandarić v njem ne vidi dovolj izkušenega trenerja, ki bi zmaje skozi kvalifikacije popeljal v tako želeno obljubljeno deželo lige prvakov.

»Zdaj lahko le čakam na njegovo odločitev o tem, ali mi bo zaupal do konca prvenstva in morda tudi v kvalifikacijah za ligo prvakov,« je Hadžić priznal, da ni v najbolj prijetnem položaju. Kaj predsednikovo nezaupanje pomeni za trenerja, ki je na koncu koncev pripeljal Olimpijo na prag lovorike, si lahko le predstavljamo. Največkrat nič dobrega, saj povzroča v moštvu nemir, na katerega zdaj stavijo zasledovalci, ki bodo storili vse, da bodo izkoristili nastalo situacijo.

V določenih (redkejših) primerih pa takšne poteze odgovornih pomenijo tudi nekakšno šok terapijo, po kateri dobijo trener in njegovi varovanci še večji zagon za dokazovanje. Kaj bo pretehtalo v tokratnem Olimpijinem primeru, bomo izvedeli že zelo kmalu.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije