Z zavezanimi očmi

Drugačno okušanje in doživetje master burgerjev
Fotografija: Slavni slaščičar Karim Merdjadi in Denis Potočnik, nadzornik za nabavo in kakovost v McDonald's Slovenija. FOTOGRAFIJE: Špela Ankele
Odpri galerijo
Slavni slaščičar Karim Merdjadi in Denis Potočnik, nadzornik za nabavo in kakovost v McDonald's Slovenija. FOTOGRAFIJE: Špela Ankele

V zadnjih nekaj letih so – sprva v Ljubljani, nato še na obrobju – začeli rasti lokalčki, ki so vsi po vrsti ponujali "najboljše burgerje v mestu". Zanimanje za mini restavracije s hitro prehrano, mnogokrat postavljene zgolj na nekaj kvadratnih metrih, s časom ni plahnelo. Nasprotno: tiste najbolj uveljavljene so začele burgerje obračati na novih lokacijah, dvema ali trema sendvičema pa se je pridružila še vrsta hitrih modnih jedi. Da povpraševanje po gurmanskih burgerjih narašča, je kajpada zaznal tudi gigant McDonald's. Odzvali so se z novo linijo, imenovano master burger.
"Slovenski trg je eden izmed prvih, na katerih so bili predstavljeni gourmet burgerji. Gre za nov korak v naši zavezi h kakovosti, a z master burgerji resnično stopamo še stopničko više, saj združujemo vrhunske sestavine, mojstrsko pripravo in dovršene okuse. Nova gurmanska izkušnja se osredotoča na vse podrobnosti, ki delajo burger zares vrhunski," je novo poglavje opisal Tomaž Erjavec, vodja marketinga v podjetju McDonald's Slovenija.
To, novo poglavje so predstavili v Kranju, tisti, ki so prvi poskusili master burgerje, pa so si pustili zavezati oči. Zakaj? "Pred 27 leti, ki sem bil še mlad, ožji in ne tako šarmanten, so nam na akademiji pripravili test okušanja z zavezanimi očmi. Večine sestavin, ki so nam jih prinesli na mizo, kar 70 odstotkov, nismo prepoznali. In takrat smo ugotovili, kako pomembno je okušanje, in tudi, kako pomembne so sestavine, ki jih uporabljamo pri kuhanju," je eno od lekcij, ki jih je dobil na slavni pariški šoli Le Cordon Bleu, opisal Karim Merdjadi.
Žirant v oddaji MasterChef in Kranjčan, ki ima v Duplici pri Kamniku že tri leta svojo slaščičarsko delavnico, je novo linijo master burgerjev pozdravil z besedami: "Okusiš lahko veliko svežine in harmonije. So domiselno sestavljeni in niso pretirano polnjeni, kar se mi zdi zelo pomembno. Menim, da je McDonald's z master burgerji podrl stereotip, da so njihovi hamburgerji nezanimivi in da ne gredo v korak s časom burgermanije. Master burgerji imajo pridih hipsterskega burgerja, v pozitivnem pomenu, seveda."
In kaj je tako hipsterskega v novih članih družine, ki se po vsem svetu podpisuje z dvema rumenima lokoma? Za začetek so to sestavine, saj z novimi sendviči v njihovo kuhinjo premierno vstopajo govedina black angus, avokado, tartufi, pehtran ter zorjeni in starani siri. Modno je tudi to, da so za slovenski trg iskali domače, torej lokalne dobavitelje, in jih tudi našli. "V sodelovanju s Perutnino Ptuj smo na poseben način pripravili piščančje stegno, dopolnjeno s tradicionalno marinado po ptujsko. Prav tako je iz Perutnine Ptuj piščančji file, ki kraljuje v burgerju juicy jane," je pojasnil Denis Potočnik, ki v McDonald's Slovenija skrbi za nabavo in kakovost. Dodal je, da novo linijo najbolje zastopa burger generous jack, za katerega so izdelali posebno štručko s sirom in makom, v katero so dodali edinstveno kombinacijo omak in tradicionalni belgijski starani sir, imenovan maredsous.
Že omenjenima burgerjema se bosta sčasoma pridružila še v grškem ritmu utripajoči lucky sirtaki in mamma mia, ki namerava očarati ljubitelje piščančjega žara. Do ponedeljka bosta prva dva master burgerja na voljo za pokušino samo v Kranju, že prihodnji teden pa bo gurmanska ponudba prišla v vse preostale slovenske restavracije McDonald's. Špela Ankele

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije