GROZLJIVO

Kar sedem let imel spolnega sužnja

Grozljivo dvojno življenje cvetličarja Mateja Groznika. Z zaostalim fantom je prirejal orgije in jih snemal.
Fotografija: Mati zaostalega fanta je policistom potožila, da ji je sin potožil, da ga Groznik posiljuje. 
Odpri galerijo
Mati zaostalega fanta je policistom potožila, da ji je sin potožil, da ga Groznik posiljuje. 

LJUBLJANA – Ste uporabnik spletnega omrežja badoo, ki se ga je oprijel vzdevek seksi družabno omrežje? Če da in če ste se prek badooja menili za orgije pri Mateju Grozniku v samem središču Ljubljane, vas lahko upravičeno skrbi. Je z vami vse v redu? Tako in drugače? Med tistimi, s katerimi ste seksali vsevprek, je bil namreč tudi on, ki si v vlogi transvestita bojda ni nikoli nadeval kondoma. Star je 38 let. Navzven je vselej deloval kot dokaj običajen državljan Matej. Otrok nima, poročen ni, živel je v najetem stanovanju, opravljal je delo cvetličarja. Potem pa so ga obtožili, da je imel naravnost šokantno dvojno življenje.

Podrobnosti o grozljivem dvojnem življenju cvetličarja Mateja Groznika, ki je s spolnim sužnjem prirejal orgije, preberite v tiskani izdaji Slovenskih novic.

Penisi, vagine in posnetki

Začelo se je tako, da so policisti sredi lanskega leta legitimirali Matica B., ki je imel pri sebi drogo. Izblebetal je, da jo je kupil od Groznika. Najverjetneje ravno nekje v tem času se je na eni ljubljanskih policijskih postaj oglasila tudi obupana ženska in prijavila, da ji je njen umsko zaostali sin, ki že več let živi pri Grozniku, potožil, da ga ta posiljuje.
Lisice so mu nadeli pred stanovanjskim blokom, v katerem je imel najeto stanovanje, in pri sebi je imel nekaj droge. Hišna preiskava v stanovanju pa je šokirala policiste. Odkrili in zasegli so kopico spolnih igrač in pripomočkov (vibratorjev, penisov, vagin, anusov). Zasegli so mu tudi mobilni telefon, nekaj trdih diskov, dva prenosna in tablični računalnik, na katerih so bili posnetki, ob katerih so se vsega vajenim preiskovalcem zločinov obračali želodci.
Ti namreč prikazujejo Slovence in Slovenke, ki so navzven urejeni družinski ljudje, zaposleni očetje in matere, a tudi oni živijo dvojno (badoo) življenje. Ovekovečeni so med orgijami, pri katerih pa je moral sodelovati tudi nesrečni fant, ki mu je bila že pred leti delno odvzeta poslovna sposobnost.
Med orgijami so uporabljali tudi take igrače. FOTO: GULIVER/THINKSTOCK
Med orgijami so uporabljali tudi take igrače. FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Zaključki policijske preiskave so bili naravnost grozljivi. Zaostalega fanta, ki je po naših informacijah star okrog 35 let, naj bi Groznik pred sedmimi leti spremenil v svojega spolnega sužnja. Prek badooja naj bi med drugim organiziral orgije, ki se jih je udeleževalo tudi po 10 ljudi hkrati. Med njimi so uživali mamila, ki naj bi jim jih dajal prav Groznik, kar je pa najhuje, zaostali fant naj bi torej bil prisiljen sodelovati v teh orgijah.

Vedel naj bi, da je okužen

Groznik, ki naj bi prav tako sodeloval v njih, naj bi udeležence snemal, tu in tam je bilo na kakem od posnetkov slišati pripombo »Ne me snemat' v obraz«, a udeležencev snemanje očitno ni motilo preveč, saj naj bi jim nato Groznik posnetke pošiljal in tudi sami so jih najverjetneje prepošiljali komu iz kroga badoo prijateljev.
Kar šestih kaznivih dejanj je obtožen Groznik, ki je v priporu od junija 2017, ko mu je bila odvzeta prostost. Prva je trgovina z ljudmi, tožilstvo mu namreč očita, da si je duševno zaostalega človeka v ljubljanskem stanovanju kar sedem let lastil kot svojega spolnega sužnja, prodajal pa ga je tudi drugim. Ker je tudi temu fantu (poleg udeležencev orgij) dajal mamila, je obtožen omogočanja uživanja mamil. Ker je mamila preprodajal, je obtožen neupravičene proizvodnje drog in prometa z njimi. Ker je umsko zaostalega fanta zlorabljal tudi sam, je obtožen spolne zlorabe slabotne osebe.
Ker je transvestit vedel, da je okužen, pa je kljub temu občeval s slabotno osebo, ga je doletela obtožba zaradi poskusa kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe. In ker je početje s slabotno osebo (in orgije) v stanovanju v skoraj samem središču prestolnice Slovenije tudi snemal, ga je doletela obtožba zaradi neupravičenega snemanja oziroma fotografiranja.
Prav ironično je bilo včeraj slišati Mateja Groznika; ko ga je na kazenskem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča poskušal ovekovečiti fotoreporter in je skrival svoj obraz, je ugovarjal: »Ne me snemat'!«
Sodnik Srečko Škerbec je sicer pričakovano odločil, da predobravnavni narok in tudi glavno obravnavo v večini točk obtožbe zapre za javnost. Ta bo smela biti v sodni dvorani prisotna le v delu sojenja, ko bo govor o mamilih, toda ti očitki v primerjavi z drugimi tako ali tako popolnoma zvodenijo. Obtoženec je včeraj dejal, da obtožbe ni razumel in da se niti ne spomni, kaj je v njej sploh zapisano, toda krivde tako ali tako ne priznava. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije