REŠEVANJE

FOTO: Deček potisnil glavo skozi rešetke

Nagajivec je bil ujet dolgih 20 minut, rešili so ga gasilci.
Fotografija: Zabava se je končala s solzami. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Zabava se je končala s solzami. FOTO: Fb

LONDON – Triletni Jayus Collier, ki je velik ljubitelj risanke Tačke na patrulji, je nedavno na lastni koži doživel reševalno akcijo. Malček se je igral na vrtu svojega doma v britanskem Huddersfieldu, ko se je njegova 34-letna mamica Rebecca le za trenutek obrnila stran. V teh nekaj sekundah mu je uspelo potisniti glavo skozi 10 centimetrov široko odprtino med rešetkami na ograji. »Obrnila sem se nazaj in že je bil ujet. Vse skupaj se mu je zdelo zabavno, mene pa je zgrabila panika, ker ga nisem mogla rešiti.« Čez čas je pograbila telefon, saj ji rešetk ni uspelo razmakniti, tudi z oljem ni uspela rešiti otrokove glave. Poklicala je svojo mamo, ki ji je svetovala, naj pokliče gasilce.

»Ujet je bil približno 20 minut.« Čez čas triletniku seveda ni bilo niti najmanj zabavno, dobival je napade tesnobe, ki pa jih je spretno mirila njegova starejša sestra Shona.
Med čakanjem na gasilce se je udobno namestil. FOTO: Fb
Med čakanjem na gasilce se je udobno namestil. FOTO: Fb

»Gasilci so hitro prišli, bili so čudoviti. Sprva je potočil nekaj solz, a je bil zelo pogumen.« Najprej so ga poskusili osvoboditi, tako da so mu obračali glavo, a ni delovalo. Na koncu so s posebnim orodjem razmaknili rešetke.«
Zabava se je končala s solzami. FOTO: Fb
Zabava se je končala s solzami. FOTO: Fb

Gasilci so mu razkazali svoje vozilo in lahko si je nadel čisto pravo gasilsko čelado. Rebecca upa, da ga je zadnja grenka izkušnja izučila, saj to ni bilo prvič, da je povzročil težave. Nedavno je pobegnil, ko so v nakupovalnem središču kupovali kuhinjo. Starši so ga iskala in panično klicali njegovo ime, a se ni hotel oglasiti, ker je bil ponosen na svoje skrivališče. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije