ODVETNIK

Drnovškov minister, ki zagovarja hrvaške ribiče

Miha Kozinc igral skvoš z Janšo in Bavčarjem. 
Fotografija: Miha Kozinc FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Miha Kozinc FOTO: Leon Vidic

Pritožbe hrvaških ribičev na slovenske kazni zaradi kršitev meje v Piranskem zalivu bodo pripravljali v odvetniški pisarni slovenskega pravnika in nekdanjega ministra za pravosodje v vladi Janeza Drnovška Mihe Kozinca. Hrvaški pravosodni minister Dražen Bošnjaković je potrdil, da je bil slovenski odvetnik že na srečanju z ribiči v Umagu. Izvedelo se je tudi, da je Kozinca angažiral hrvaški notranji minister na priporočilo predsednika hrvaške odvetniške zbornice Roberta Travaša. No, Kozinc je bil pred časom prav tako predsednik slovenske odvetniške zbornice.

Kozinc je sicer odvetnik s štiridesetimi leti delovne dobe, ki je nekoč igral skvoš z Janezom Janšo in Igorjem Bavčarjem in je nekajkrat dejal, da je politiki tajkunizacija sistema bolj ustrezala kot komur koli drugemu. Zase trdi, da ni več med odvetniškimi zvezdami, vendar ga je primer Farmacevtka spet porinil v ospredje zanimanja javnosti. Pravosodno ministrstvo mu sicer v tem primeru očita kolizijo interesov, čeprav ni ljubljanskega župana Zorana Jankovića nikoli zastopal.

Zanimiv pa je bil njegov odgovor v nedavnem pogovoru za Delo, ko ga je kolegica Majda Vukelić pobarala, ali je bil kdaj v precepu, ali politika ali odvetništvo. »Enkrat. Ko sem odstopil kot pravosodni minister in sem se vrnil med odvetnike, mi je Drnovšek rekel, naj si izberem eno ambasado, in bom šel tja. Katero koli. V šali sem mu odgovoril, da glede na to, da se tako dobro razumemo s Hrvati, bi šel za generalnega konzula za Istro in Kvarner, nastanjen pa bi bil v vili generala Mamule, da bi lahko skupaj sprehajala rotvajlerje,« je odvrnil.

No, toliko in toliko let pozneje je Kozinc pravzaprav postal svojevrstni odvetniški konzul – hrvaških ribičev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije