TEKAČ

Ameriko bo pretekel po poteh Forresta Gumpa

Britanec je začel teči septembra 2016 in še kar teče.
Fotografija: Premaguje mraz in vročino.
Odpri galerijo
Premaguje mraz in vročino.

Bob Pope iz Liverpoola v Angliji bo v kratkem dvakrat pretekel pot od ene obale Združenih držav do druge, in sicer po trasi, po kateri je tekel Forrest Gump – v filmu. Pustolovščina 39-letnika se je začela v Alabami septembra 2016 in od takrat še kar teče. Doslej je premagal osupljivih 24.400 kilometrov od vzhodne do zahodne obale in nazaj.

Čeprav je Pope prej že pretekel maraton, se ni nikoli pripravljal na ta projekt. »Tudi Forrest je samo obul svoje športne copate in začel teči,« je pojasnil Pope. »Tako sem se odločil tudi jaz.« Pri podvigu ga vztrajno podpirajo dekle Nadine, prijatelji in družinski člani. »Že nekaj časa so pričakovali, da bom naredil nekaj norega.« Možakar je na dan povprečno pretekel 65 kilometrov in se ob tem spopadal z vročino, dežjem, snegom in vetrom ter zbral še 23.000 evrov za dobrodelne namene. Večkrat se je poškodoval, a kljub temu teče že 409 dni in ga od cilja loči le še približno 300 kilometrov.

Tomu Hanksu je poslal razglednico.
Tomu Hanksu je poslal razglednico.


»Da bi tekel čez Ameriko, sem prvič pomislil pred 15 leti. Prepričan sem bil, da bi tako najbolje spoznal to čudovito deželo.« Nedavno je Pope prekinil svoj podvig in odpotoval v Veliko Britanijo, da je bil pri rojstvu svoje hčerke. Ne, ne bo je imenoval Jennie, kot je ime Forrestovemu dekletu v filmu. »Tom Hanks še ni navezal stikov, sem mu pa poslal razglednico, ko sem bil že drugič pri svetilniku Port Clyde. On je moj idol, rad bi ga spoznal. Najlepše bi bilo, če bi zadnji kilometer pretekel z menoj.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije