RAZLOG LOČITVE

Princesa varnostniku kupovala draga darila

Objavljeno 17. julij 2019 09.57 | Posodobljeno 17. julij 2019 09.57 | Piše: B. K. P.

Moški, ki naj bi razbil šejkov zakon, tudi sam ločen. Razkrinkali so ju zaposleni.

Princesa Haja je šejkova šesta žena. FOTO: Guliver/Getty Images
Po več kot enem tednu ugibanj, kdo je moški, za katerega je dubajski šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum sumil, da se je preveč zbližal s šesto od njegovih žena Hajo bint Hussein, so britanski mediji razkrili, da gre za Russla Flowersa. Flowers je nekdanji vojak, za osebno varnost princese Haje pa je skrbel zadnjih pet let. Spremljal jo je na potovanjih po svetu in par se je, kot kaže, zbližal bolj, kot bi bilo pogodu Hajinemu možu. »Flowers je bil vedno ob Haji, tudi na počitnice jo je spremljal. Z njo je letel v Dubaj, da se je prepričal, da je varno prispela, nato se je vrnil v London, saj za varnost v tamkajšnji palači skrbijo drugi varnostniki. Princesa je imela običajno dva, ki naj bi jo spremljala ves čas, a pogosto sta drugega s Flowersom odslovila, češ da ga ne potrebujeta. To je bilo sicer nesprejemljivo, v pogodbi so imeli varnostniki jasno zapisano, da morata princeso vedno spremljati dva. A ko je ta, ki ga nista želela ob sebi, to povedal princesi, so mu nenadoma prekinili pogodbo o zaposlitvi,« je dejal vir blizu nje. Da je slednja nad Flowersom več kot navdušena, priča podatek, da je 36-letnega Britanca, ki se je lani ločil od svoje žene, zasipala z dragimi darili. Med drugim mu je kupila 55.000 evrov vredno lovsko puško, avto znamke Range Rover, več oblek priznanih blagovnih znamk, tudi uro, pa celo hišo v vasi v angleškem Suffolku, kjer ima šejk svojo poletno rezidenco. Med zaposlenimi se je seveda začelo šušljati, da sta se princesa in njen varnostnik preveč zbližala in prav zaposleni na dvoru so bili tisti, ki naj bi šejka opozorili, da se med Hajo in Flowersom nekaj dogaja, in Al Maktoum se je odločil odleteti v London ter ženo presenetiti v njuni londonski rezidenci, kjer naj bi ju tudi zalotil med neprimernim početjem.

Šejk ima več kot 20 otrok

Šejk Mohammed se je poročil najmanj šestkrat. Njegova prva žena je bila hkrati njegova sestrična, šejka Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, s katero se je poročil leta 1979, rodila pa mu je 12 otrok. Par je še vedno poročen, 57-letna šejka pa velja za prvo damo Dubaja. Haja je njegova šesta žena, poročila sta se leta 2004, imata pa dva otroka. Kdo so druge žene, ni znano, prav tako ni znano natančno število njegovih otrok. Nekateri viri navajajo, da jih ima 23, drugi, da 30.

Flowers se je zavil v molk in na vprašanja novinarjev ne odgovarja, prav tako ločitve, ki bo najverjetneje postala ena najdražjih na Otoku, kjer je Haja sprožila postopek, ter povoda zanjo javno ne želi komentirati šejk. Je pa eden najbogatejših ljudi na svetu pred dnevi objavil pesem z naslovom Prevara in izdajstvo, za katero mnogi menijo, da se dotika prav aktualnega dogajanja.

image
Šejk ločitve uradno ni komentiral, je pa napisal pesem s pomenljivim naslovom. FOTO: Guliver/Getty Images
Deli s prijatelji