SMRT PEVKE

Pevko Aaliyah na letalo odnesli nezavestno

Pilot, ki je pevko Aaliyah odpeljal v smrt, je zaužil kokain in alkohol.
Fotografija: Na bahamskem otoku je snemala glasbeni spot za skladbo Rock The Boat.
Odpri galerijo
Na bahamskem otoku je snemala glasbeni spot za skladbo Rock The Boat.

Pisal se je 25. avgust 2001, ko je svet v šoku onemel. Še preden se je majhna cessna, na kateri je bila vzhajajoča glasbena zvezdica Aaliyah, z letalske steze na bahamskem otoku dobro dvignila v zrak, že je strmoglavila. V nesreči je umrlo vseh devet članov posadke in potnikov. Tudi komaj 22-letna pevka, ki so jo ožgano skoraj do neprepoznavnosti našli še vedno pripeto v letalskem sedežu, ki pa ga je ob tresku ob tla katapultiralo šest metrov stran.
Stara je bila le 22 let, ko je umrla. FOTO: WENN
Stara je bila le 22 let, ko je umrla. FOTO: WENN

»Zakaj je na vsak način želela na to letalo, ki je bilo preobteženo z opremo in prtljago? Zakaj, ko pa se je že tako bala letenja in je imela rezerviran čarterski polet naslednji dan?« se je vse od tragične nesreče, ki je glasbo oropala za velikanski pevski talent, spraševala glasbena novinarka Kathy Iandoli. In je zdaj, dve desetletji pozneje, dobila odgovore, kakršnih ni pričakovala. Aaliyah namreč sploh ni želela na letalo, tako rekoč nezavestno zaradi uspavalnih tablet so jo na krov odnesli, mlada pevka pa je spala tudi še tedaj, ko so strmoglavili v smrt.

Skrivnost tragedije je novinarki v knjigi Baby Girl: Better Known as Aaliyah (Punčka: Bolj znana kot Aaliyah) pomagal razrešiti Kingsley Russell, ki je bil tedaj star komaj 13 let in je bil del zvezdničinega spremstva na otoku; pomagal je prenašati opremo, ki je verjetno ni bilo malo, saj se je pevka na Bahamih mudila zaradi snemanja glasbenega spota. Bil pa je tudi eden zadnjih, ki so jo še videli živo. Aaliyah je namreč že bila na letališču, tam pa si je premislila. Sedla je v taksi, ki ga je vozila Kennethova mačeha, mladenič pa je mimogrede ujel, kako je zvezdnica svoji ekipi razložila, da se ne počuti dobro in jo boli glava, poleg tega da ima pomisleke, saj da je letalo zaradi opreme že tako pretežko. Odločena, da ujame čarterski polet naslednji dan, se je želela odpeljati, ko ji je član ekipe ponudil uspavalo, Aaliyah pa je v taksiju, medtem ko so drugi urejali vse v zvezi s poletom, utonila v globok spanec.


»Odnesli so jo iz avtomobila. Ni vedela, da jo nosijo na letalo, spala je,« so zapisane pretresljive Russllove besede. Knjiga še razkriva, da je bilo na krovu nekaj sto kilogramov več, kot so dovoljevali predpisi, poleg tega je bila teža neenakomerno razporejena, na letalu pa je bil en potnik več od dovoljenega števila. Za nameček je cessno pilotiral pilot, ki je licenco za letenje dobil na podlagi ponarejenih spričeval, obdukcija pa je pokazala, da je imel ob nesreči v krvi alkohol in kokain.
Komaj 15-letna naj bi se poročila s pevcem R. Kellyjem, ki mu v teh dneh sodijo zaradi pedofilije.
Komaj 15-letna naj bi se poročila s pevcem R. Kellyjem, ki mu v teh dneh sodijo zaradi pedofilije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije