KRONANE GLAVE

FOTO: Stric Harry široko odprl denarnico: to je ob krstu kupil malemu princu

S sveto vodo iz reke Jordan krstili petega v vrsti za britanski prestol.
Fotografija: Ponosna Kate je spečega Louisa prinesla v naročju. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Ponosna Kate je spečega Louisa prinesla v naročju. FOTO: REUTERS

Slabe tri mesece po rojstvu je prišel veliki dan za princa Louisa: njegov krst. Na obredu, potekal je v kapeli v sklopu palače St. James, so lahko oboževalci britanske kraljeve družine prvič videli vseh pet Cambridgeevih na kupu, saj sta na veliki dogodek v spremstvu očeta prišla tudi Louisova brat in sestra, George in Charlotte.

Princa Georgea in princeso Charlotte je na krst pripeljal oče. FOTO: REUTERS
Princa Georgea in princeso Charlotte je na krst pripeljal oče. FOTO: REUTERS

Vojvodinja Kate je, znova oblečena v belo, v rokah prinesla spečega krščenca in ob prihodu srečna in nasmejana najprej spregovorila nekaj besed s canterburyjskim nadškofom, nato pa je družina vstopila v kapelo, kjer je za zaprtimi vrati potekal obred s peščico povabljenih. Med njimi sta bila seveda oba para dečkovih starih staršev, princ Charles in Camilla ter Katini starši Carole in Michael Middleton. Manjkati nista smela niti Louisov stric princ Harry, ki ga je spremljala žena Meghan, pa Katina sestra Pippa in njen mož James Mathews. Mnogi so bili razočarani, ker na krstu niso videli dečkove prababice kraljice Elizabete II. in pradedka princa Filipa, a pred vladarico je natrpan teden, zato sta morala udeležbo na družinskem dogodku odpovedati. V petek ju bo v palači Windsor namreč obiskal ameriški predsednik Donald Trump, še prej pa ima kraljica kar tri obveznosti na različnih koncih Anglije.


Cambridgeeva sta tudi za svojega tretjega otroka izbrala pet krstnih botrov, vsi prihajajo iz vrst njunih najbližjih prijateljev. Ni znano, kaj je peterica malemu princu podarila ob krstu, v javnost pa je pricurljalo, da je dečkov ponosni stric Harry globoko segel v denarnico in zanj izbrskal prvi izvod otroške knjige o medvedku Puju. Zanjo je odštel 9000 evrov, darilo pa je mnogo več kot le knjiga. Kot je Harry že večkrat povedal, so eni njegovih najlepših spominov iz otroštva večeri, ko mu je mama, pokojna princesa Diana, brala pravljice za lahko noč in ljubezen do pravljic in knjig bi rad prenesel tudi na svojega nečaka. Princa Louisa so krstili s sveto vodo iz reke Jordan, s katero je Janez Krstnik krstil Jezusa, potem se je druščina preselila v kraljevo rezidenco Clarence House, kjer sta gostitelja postregla s torto.

Princ Harry v spremstvu žene Meghan FOTO: REUTERS
Princ Harry v spremstvu žene Meghan FOTO: REUTERS

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije