Zvezdnica ob obletnici poroke naznanila ločitev

Caterina Scorsone pred slabega pol leta povila tretjo hčerko. Z Robom Gilesom bi kmalu praznovala 11. obletnico.
Fotografija: Čeprav je njuni ljubezni odklenkalo, bosta še vedno v vlogi staršev. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Čeprav je njuni ljubezni odklenkalo, bosta še vedno v vlogi staršev. FOTO: Instagram

Prihodnji mesec bi morala slaviti svojo ljubezen. Junija bi se namreč odvrtelo 11 let, odkar sta si Caterina Scorsone, zvezdnica priljubljene zdravniške serije Talenti v belem, in Rob Giles obljubila večno ljubezen, ki sta jo v letih zakona okronala s prihodom treh hčerk.
Zaradi hčerke z downovim sindromom se je naučila marsičesa o sebi. FOTO: Abc
Zaradi hčerke z downovim sindromom se je naučila marsičesa o sebi. FOTO: Abc

Zadnja izmed deklic, Arwen Lucinda, je njihovo družinsko srečo obogatila komaj decembra lani. A očitno so bili polnih deset let in trije otroci tisto, kar je bilo nekdaj zaljubljenima zakoncema namenjeno. Namesto da bi v teh dneh pripravljala slavje ob obletnici poroke, sta najela odvetnike in že zagnala kolesje ločitve.

Kje se je zalomilo, za zdaj vesta le ona. Še prejšnji mesec je igralka z utrinki z instagrama pripovedovala zgodbo družinske idile, kako uživa v zavetju doma, obdana z družino in njej ljubimi knjigami, ki ji krajšajo čas. Kar je bilo očitno le zatišje pred neurjem, ki je zdaj nepreklicno končalo zakon. »Caterina in Rob sta se razšla. Še vedno sta prijatelja in ostajata zavezana temu, da bosta skupaj vzgajala hčerke,« je povedal predstavnik igralke, ki je že vložila ločitveni zahtevek.


Čeprav je za marsikoga ta ločitev prišla nepričakovano, je hkrati res, da so v teh dneh spremembe očitno na Caterininem meniju. Kajti čeprav je decembra, ko je prvič v roke prijela svojo tretjo hčerko, tej nadela ime Arwen Lucinda, si je pri dojenčičinih štirih mesecih premislila. Njeno prvo ime, navdih za katero sta mlada očka in mamica našla v zgodbah pisatelja J. R. R. Tolkiena, je črtala in se odločila obdržati le punčkino drugo ime. »Odslej je le Lucinda. Ali, krajše, Lucy
 

Hči ji je spodnesla tla pod nogami


Odtujenima zakoncema življenjske preizkušnje niso tuje. Ko jima je štiri leta po rojstvu prvorojenke Elize na svet pokukala PalomaPippa ljubkovalno –, ju je ta prisilila, da spremenita pogled na vzgojo in kaj pomeni biti eden od staršev. Paloma se je namreč rodila z downovim sindromom in Scorsonejeva se je začela spraševati, kako sploh vzgajati otroka s posebnimi potrebami.

»Podzavestno sem mislila, da je moja naloga kot matere otroke pripraviti, da bodo znali preživeti v tem tekmovalnem svetu,« je dejala in priznala, da je, ko je spoznala, da je Pippa telesno in duševno nekoliko drugačna, začasno izgubila tla pod nogami. Sanjalo se ji ni, kako naprej.


»Če ni več na meni, da jo opremim, da bo enakovredna vsem drugim družbeno, telesno, ekonomsko, v izobrazbi, kaj sploh je moja naloga? Kako naj ji bom torej mama? Nisem vedela, kaj storiti. Dokler me ni spreletelo. Na meni je, da se počuti varno in ljubljeno. In s tem spoznanjem sem na vlogo matere pogledala s povsem drugega zornega kota. Elizo sem srčno ljubila, saj je bila izjemno bistra, lepa, zabavna, a to so zunanje lastnosti. Zaradi Pippe sem spoznala, da sem tako Elizo kot tudi sebe in vse druge ljubila iz napačnih razlogov, ne njihovega bistva. Tega največjega življenjskega spoznanja me je naučila moja Pippa.«
Zvezdnica Talentov v belem bo kmalu spet na trgu samskih. FOTO: Abc
Zvezdnica Talentov v belem bo kmalu spet na trgu samskih. FOTO: Abc

Odtujenima zakoncema ni enostavno najti skupnega jezika, ko beseda nanese na vzgojo otrok. A je Caterina prepričana, da jima bo z Robom to uspelo. »V preteklosti nam je že uspelo priti skozi težka obdobja. Na težke trenutke poskušamo pogledati kot na dogodivščino, ki nas o nas samih nauči nečesa novega.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije