IZGNANA

Vrgli so jo iz najstniškega benda

Jodie Comer na šovu talentov nazadnje uspelo z gledališkim monologom. Zaslovela je z vlogo v priljubljeni seriji Killing Eve.
Fotografija: Uspeh nadaljevanke je presenetil prav vse.
Odpri galerijo
Uspeh nadaljevanke je presenetil prav vse.

Odkar je Jodie Comer upodobila spretno poklicno morilko Villanelle v televizijski nadaljevanki Killing Eve, jo ima rumeni tisk ves čas na očeh. Komaj 25-letna lepotica je nedavno razkrila, da si je sprva želela biti glasbenica. Prvič je na odru stala kot članica najstniške skupine, ki ji je zelo veliko pomenila. Dekleta so pridno vadila, da bi se predstavila na šolskem nastopu talentov, a je Jodie sredi vaj z družino odpotovala na počitnice. Pozneje so jo prijateljice obvestile, da jo mečejo iz skupine, ker je zamudila preveč vaj. To jo je močno prizadelo, kljub temu pa se je odločila sodelovati na nastopu in namesto z glasbeno točko je nastopila z gledališkim monologom, k čemur jo je spodbudila njena mama. »Saj veste, kako so otroci vznemirjeni, da jim vzame sapo? Mene je močno prizadelo, spominjam se, da sem šla k mami po tolažbo. Rekla mi je, kaj pa če svojo učiteljico dramske igre vprašaš, ali lahko odigraš svoj monolog. Svojo lastno stvar?«
Jodie Comer je slava pisana na kožo. FOTO: Guliver/getty Images
Jodie Comer je slava pisana na kožo. FOTO: Guliver/getty Images

To je tlakovalo njeno igralsko pot. Že par mesecev pozneje je zmagala na avdiciji za vlogo deklice v radijski igri postaje BBC Radio 4. Zdaj, ko je zvezdnica ene najuspešnejših televizijskih nadaljevank, o tem seveda rada govori. Hkrati pa priznava, da jo je uspeh serije Killing Eve močno presenetil. Gre za zgodbo o skrivnostni psihopatski morilki in vohunki Eve Polastri, ki službuje za tajno službo MI5, igra pa jo Sandra Oh. Vohunka postane malone obsedena z lovom na izmuzljivo Villanelle. »Če bi mi lani kdo rekel, da se bo nekdo za noč čarovnic šemil v moj lik, Villanelle, bi mu rekla, naj bo tiho. Neverjetno je, ko si del nečesa, kar nagovarja ljudi in v čemer uživajo. Pogosto me sprašujejo, kaj sporoča nadaljevanka. Ničesar ne sporoča, gre za zabavo. Po mojem je to ljudem najbolj všeč. Še nikoli nisem sodelovala pri šovu, ki bi bil deležen tako velikega odziva.« Igralka je zelo povezana s svojo družino, ko so snemali v Londonu ali po Evropi, se je vedno vračala domov v Liverpool, da bi bila s svojo mamo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije