V SLOVO

Umrl pevec, ki je osvajal vrhove glasbenih lestvic: pred dvema dnevoma je izvedel, da ima korono

Ikona folka John Prine pa je v kritičnem stanju.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Za posledicami zapletov zaradi okužbe z novim koronavirusom je umrl ameriški country pevec Joe Diffie. Star je bil 61 let. Dobitnik grammyja je v 90. letih minulega stoletja z več uspešnicami osvojil vrhove glasbenih lestvic. 

Novica o Diffiejevi smrti je objavljena na glasbenikovi strani na facebooku, kjer je tudi zapisano, da je umrl v nedeljo za posledicami zapletov zaradi okužbe s koronavirusom. Diffie je pred dvema dnevoma sporočil, da je test potrdil, da je okužen s koronovirusom in da potrebuje zdravniško pomoč. »Skupaj s svojo družino vas prosim za zasebnost v tem času,« je zapisal.



Diffie, ki se je rodil v glasbeni družini v mestu Tulsa v ameriški zvezni deželi Oklahoma, je v 90. letih minulega stoletja z več uspešnicami osvojil vrhove glasbenih lestvic. Med njegovimi znanimi skladbami so Pickup Man, Prop Me Up Beside the Jukebox (If I Die) in John Deere Green. Prvi album z naslovom A Thousand Winding Roads je izdal leta 1990, na njem je bila tudi uspešnica Home.

Nenadni pojav simptomov

Ameriški pevec John Prine (73) pa je zaradi okužbe s koronavirusom v bolnišnici. »John je bil po nenadnem pojavu simptomov koronavirusne bolezni 19 v četrtek hospitaliziran,« je pevčeva družina v nedeljo sporočila na twitterju.

Prine je januarja prejel gremi (grammy) za življenjsko delo. V preteklosti je prestal operacijo zaradi raka na grlu in pljučih, julija lani pa je po nasvetu zdravnikov zaradi nevarnosti možganske kapi prestavil napovedane turneje. Prinova žena Fiona je sicer 20. marca na instagramu objavila, da je okužena s koronavirusom. V videu, ki ga je objavila, je še razkrila, da so sicer testirali tudi njenega moža, da pa je bil njegov test nedoločen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije