REŽISERKA

Težave na krovu vesoljske ladje Enterprise

Z odhodom režiserke ustavili priprave na novi del Zvezdnih stez. Tarantinova verzija bi bila bistveno bolj krvava in kruta.
Fotografija: S. J. Clarkson se je odločila za Igro prestolov. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
S. J. Clarkson se je odločila za Igro prestolov. FOTO: Guliver/getty Images

Ljubitelji znanstvene fantastike so z žalostjo sprejeli novico, da je produkcijska hiša Paramount Pictures odpovedala snemanje težko pričakovanega četrtega dela filmske franšize Zvezdne steze. Razlog za nepričakovani obrat je, da se je režiserka S. J. Clarkson odločila, da bo za HBO posnela nove dele Igre prestolov − gre za predzgodbo aktualne nadaljevanke.
S. J. Clarkson se je odločila za Igro prestolov. FOTO: Guliver/getty Images
S. J. Clarkson se je odločila za Igro prestolov. FOTO: Guliver/getty Images

To je v celoti ustavilo priprave na novi film. Očitno gre za zelo zahtevno produkcijo, pred katero so številni izzivi. Spomnimo se, da je avgusta 37-letni igralec Chris Pine domnevno napovedal, da se ne bo več preobrazil v kapitana Kirka, ki ga je upodabljal v kar treh delih: 2009. v Zvezdnih stezah, 2013. v Zvezdne steze: V temo in 2016. v filmu Zvezdne steze: Onkraj. Potekali so pogovori, da bi se ekipi znova pridružil 37-letni Chris Hemsworth, ki je v prvem delu imel manjšo vlogo, ko je upodobil Kirkovega očeta. Na žalost so pogajanja z njim propadla.
Vrhunska igralska zasedba Zvezdnih stez FOTO: Guliver/getty Images
Vrhunska igralska zasedba Zvezdnih stez FOTO: Guliver/getty Images

Poglavitni razlog za zadržke pri snemanju nadaljevanja naj bi bil v tem, da filmi niso dosegali istega uspeha kot Vojna zvezd ali superjunaški filmi iz sveta Marvela. Paramount je zaradi tega poskušal igralcem znižati honorar, čeprav so že imeli podpisane pogodbe, tako so vsa pogajanja propadla. Čeprav se je leta 2009 začelo zelo spodbudno s prebujeno franšizo, so producenti že pri drugem delu zaslužili opazno manj. Prvi del je prinesel 335 milijonov evrov zaslužka, stal pa je 130 milijonov, drugi del je stal 165 milijonov, prinesel pa je 298 milijonov evrov.


Snemanje četrtega dela je dobilo zalet potem, ko je sloviti režiser Quentin Tarantino, ki je velik ljubitelj Zvezdnih stez, želel posneti svojo verzijo. V ta namen se je sestal s producentom J. J. Abramsom in mu predstavil svoje videnje novega dela – to je igralec Karl Urban, ki igra zdravnika Leonarda McCoyja, označil za čisto noro. »Želi posneti film, ki bi bil primeren zgolj za starejše od 17 let, tako da bi se lahko bolj posvetil nasilju in njegovim posledicam,« je razkril Urban.


»To pomeni, da če nekoga posesa v vesolje, bomo res videli, kaj se zgodi z njegovim telesom.« Karlov soigralec Simon Pegg pa je razkril, da je Tarantinova verzija oddaljena pet ali šest let, ker trenutno končuje film Pred davnimi časi v Hollywoodu, ki bo doživel premiero 26. julija letos. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije