AVTORSKE PRAVICE

Severina poražena na sodišču: ukradla avtorski deli

Za naslovnico svojega albuma si je 'izposodila' dve sliki.
Fotografija: Severina je kršila avtorske pravice. FOTO: Pr
Odpri galerijo
Severina je kršila avtorske pravice. FOTO: Pr

Severina Kojić se je znašla v nemilosti hrvaških sodišč, ko je uporabila dve sliki hrvaškega slikarja Mija Kovačića pri izdaji svojega albuma Zdravo Marijo leta 2008 pri založniški hiši Dallas Records in podjetju Motivo d. o. o., poroča Jutarnji list. Neuradno mora Severina plačati 26.000 kun odškodnine (s prodajo albuma je tedaj zaslužila menda le 60.000 kun, čeprav je bila naklada rekordna), sodba pa še ni pravnomočna.

Preberite tudi:
Sedemletnik ukradel šov: Severinin koncert preplavila Dragojevićeva pesem (VIDEO)
Severinin sin že mesec dni ni šel v šolo


 

»Če bi me vprašala, bi ji z veseljem odstopil pravice. Ampak me ni. Na koncu je za naslovnico zgoščenke natisnila moji sliki Seoski ples in Glavica zelja. O tem mi je povedal prijatelj in takrat sem se kar malo razjezil. V končni fazi je to kraja. Ne poslušam njene glasbe, ker ni po mojem okusu,« je povedal Kovačić.

Nemirno obdobje

Severina se sicer v zadnjem času, razen s turnejo Magic tour, ukvarja predvsem z bojem za skrbniške pravice nad sinom Aleksandrom. Nazadnje je javnost vznemirjala afera o domnevni zlorabi njenega sina na zagrebški osnovni šoli. Učiteljici tedaj sinu menda nista pustili oditi iz učilnice, ker je ponj prišel očim Igor Kojić, ki ni imel pooblastila, da otroka odvede s sabo (to bi lahko storila le Severina ali Aleksandrov oče Milan Popović). Pevka je po incidentu začela medijsko bitko z nekdanjim partnerjem.


 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije