SLOVO

Rak čez noč vzel Esperanzo

Pri 54 letih je umrla zvezdnica telenovel Edith Gonzalez. Bolezen, ki je bila že v remisiji, se je nepričakovano vrnila.
Fotografija: Nasmeh ji z obraza ni izginil do zadnjega. Foto: Guliver/Cover images
Odpri galerijo
Nasmeh ji z obraza ni izginil do zadnjega. Foto: Guliver/Cover images

Ni bila borka, ampak oseba, ki ljubi življenje. Tako je samo sebe označila mehiška zvezdnica telenovel Edith Gonzalez, prepričana, da bo prav zaradi te vere in ljubezni do življenja zmagala v boju proti raku na jajčnikih, s katerim se je borila od leta 2016.

Očarala nas je kot lepa Esperanza v telenoveli Ne pozabi me nikdar. Foto: twitter
Očarala nas je kot lepa Esperanza v telenoveli Ne pozabi me nikdar. Foto: twitter
»Kako sem, sprašujete. In odgovorim lahko, da sem živa! Živa, in pika. Ne morem storiti drugega, kot da sprejmem svojo preteklost in sedanjost ter da upam na dolgo prihodnost, ki jo bom živela mirno, ljubeče in radostno,« je kljub bolezni ostajala polna optimizma, ki pa se je žal izkazal za praznega.

Njeno zdravstveno stanje se je skoraj čez noč grozovito poslabšalo, da je pristala v bolnišnici v mehiški prestolnici, kjer pa je umrl še zadnji kanček upanja. V četrtek so jo v zgodnjih jutranjih urah odklopili z aparatov, ki so jo še ohranjali pri življenju.
 

Zasijala pri petih letih


Blond kodri in velike modre oči. To je na tedaj komaj petletni Edith opazil televizijski producent, ko je sedela med občinstvom neke televizijske oddaje, jo potegnil iz množice – in zvezdica je bila rojena. V sledečih letih je postopno polnila zakladnico sedme umetnosti in se podpisala pod 26 filmov, več gledaliških predstav in 34 telenovel, s katerimi je osvojila srca tudi slovenskega televizijskega občinstva, morda še najbolj kot lepa Esperanza v mehiški žajfnici Ne pozabi me nikdar. Leta 2016 se je umaknila izpred kamer, saj jo je usoda močno udarila. Pred tremi leti so ji zdravniki namreč odkrili raka na jajčnikih in boj s tem smrtonosnim vragom je stopil v ospredje njenega življenja.

V žalosti sta sklonili glave njeni prijateljici in stanovski kolegici Leticia Calderon in Erika Buenfil. Foto: instagram
V žalosti sta sklonili glave njeni prijateljici in stanovski kolegici Leticia Calderon in Erika Buenfil. Foto: instagram
»Rak, ki so mi ga odkrili, je zelo agresiven,« je hitro po diagnozi dejala zvezdnica, ki pa upanja nikakor ni izgubila. Sploh, ko so ji kirurško odstranili rakavo tkivo, skupaj z jajčniki, maternico in limfnimi žlezami. »Močna sem in polna življenja,« je bila prepričana o zmagi, ki se ji je zasvetlikala na obzorju, ko je po številnih terapijah in spremljajoči izgubi las bolezen vendar spravila v remisijo.

A nato ni sedela na lovorikah, ampak še naprej hodila na imunoterapije, »le tako lahko preprečim, da se rak ne bo vrnil«. A žal tudi to ni bilo dovolj, pred dobrim mesecem se je vrnil, očitno še okrepljen. »Njena smrt je posledica raka, s katerim se je pogumno borila zadnja tri leta,« je užaloščeno oznanil igralkino veliko prezgodnjo smrt pri le 54 letih njen mož Lorenzo Lazo.


Družabna omrežja so brzinsko preplavile besede globoke in iskrene žalosti. »Pogrešali te bomo. Nikoli ne boš nehala sijati v naših srcih,« se je od igralske kolegice poslovil Mauricio Islas, podobno se je v žalost zavila Esmeralda Leticia Calderon, kanček utehe pa so njeni prijatelji našli v tem, da je svetlolasa zvezdnica vedno bleščečega in iskrenega nasmeha končno našla mir. »Globoka žalost. A končno počivaš,« se je od nje poslovila Erika Buenfil, zvezdnica telenovel Marisol in Resnična ljubezen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije