HOLLYWOOD

Podelati se ji je hotela v lasuljo

Lea Michele naj bi bila do soigralcev pasja. Zaradi obtožb o rasizmu je igralka že izgubila donosen posel.
Fotografija: Lea Michele naj bi soigralcem snemanja spreminjala v živi pekel. Foto: Instagram
Odpri galerijo
Lea Michele naj bi soigralcem snemanja spreminjala v živi pekel. Foto: Instagram

Privlačen obraz, droben stas in angelski glas. Za to zloščeno podobo, še toliko bolj poudarjeno v šolski uniformi, ki jo je Lea Michele nosila v seriji Glee!, pa se menda skriva zlobna zmajevka, ki je z jezikom udrihala po soigralcih in jim snemanje spreminjala v živ pekel. Tega jo je vsaj zdaj obtožila Samantha Ware, ki si je v šesti sezoni priljubljene serije nadela šolsko krilce Jane Hayword, in sprožila ploho podobnih obtožb, s katerimi so si Lejini nekdanji soigralci nekoliko olajšali dušo.

Ni smel sedeti za isto mizo

Vse se je začelo s twitom žalosti zaradi Georgea Floyda, čigar smrt pod policijsko roko se je dotaknila zvezdničinega srca, da ni mogla ostati tiho. »To ni bil osamljen primer. To se mora končati. Življenja temnopoltih so pomembna!« je čivknila, a požela nepričakovan odziv. Lejine besede podpore temnopoltim so v njeni nekdanji soigralki predramile neljube spomine, kako jo je zvezdnica med snemanji spremenila v verbalno boksarsko vrečo in jo obmetavala z zlobnimi in rasističnimi opazkami. »Se spomniš, kako si mi prvi snemalni dan spremenila v živ pekel? Kajti jaz tega ne bom nikoli pozabila! Ne bom pozabila, kako si vsem dejala, da se mi boš, če boš le dobila priložnost, podelala v lasuljo. Zaradi tega in tvojih drugih mikroagresij sem se spraševala, ali si sploh želim kariero v Hollywoodu,« je z velikimi tiskami črkami, kot bi kričala, tvitnila Warova.


A če bi Lea ta izbruh morda še lahko odpisala, morda kot zlobo ali zavist stanovske kolegice, so Samanthinim besedam nato dali dodatno in precejšnjo težo odzivi drugih iz zasedbe serije Glee!. Amber Riley, v seriji Mercedes Jones, se je na Samanthin zapis odzvala sicer le z animacijo, kako ji nazdravlja, a to je bilo precej zgovorno. Dabier Snell je dodal, da je Samanthin twit v njem predramil slabe spomine. »Nisi pustila, da s teboj in drugimi iz igralske ekipe sedim za isto mizo, češ da ne spadam tja. Zaleti se nekam, Lea!« Da bi bila čaša polna, je svoje pridal še Alex Newell, ki je zaradi Lejine tiranije zbežal s prizorišča snemanja. V luči tega tako ni težko verjeti, da je bil za ekipo Gleeja skoraj praznik, ko so v Leo lahko metali jajca. S tem so sicer le sledili scenariju, a hkrati so morda dobili nekaj zadoščenja.

Še pogledala je ni

Ni prvič, da so kolegi temnolasi lepotički pod nos vrgli njen neugodni značaj. Že pred štirimi leti se je namreč oglasila nekanja zvezdica Gleeja Naya Rivera, češ da je Lea s seboj na snemanje prinesla napetost in sovražno nastrojenost. »Kadar sem imela kakšno pritožbo, naj bo čez osebo ali kaj drugega, je bila vedno prepričana, da se pritožujem čeznjo. Zaradi tega me je začela ignorirati, kar je pripeljalo do tega, da mi med snemanjem cele šeste sezone ni rekla več niti ene same besedice.« A vendar je tiha maša verjetno še vedno boljša od joka, v katerega je Michelova zaradi popolne ignorance spravila Hailee Steinfeld, ko je – pisalo leto 2011 – šla na avdicijo za film Pravi pogum. »Šla sem na avdicijo, tam pa sem zagledala Leo. Zbrala sem pogum, pristopila k njej in jo prosila za avtogram. Ona pa, kot da me ni. Niti besedice, še pogledala me ni. Kot da sem nevidna, je stopila mimo mene. Grozno me je prizadelo, vso pot domov sem jokala.«


Če Lee besede stanovskih kolegov niso prizadele, se je je pa verjetno dotaknilo vsaj to, da je zaradi obtožb o rasizmu in verbalnem nasilništvu zdaj izgubila dobičkonosno pogodbo s podjetjem HelloFresh, za katerega je posnela že več oglasov. Le osem minutk po tem, ko se je uporabnik twiterja oglasil, da bodo pri HelloFreshu, če bo Michelova še naprej njihov obraz, začeli izgubljati kupce, je podjetje za dostavo sveže hrane oznanilo, da so z zvezdnico nemudoma prekinili sodelovanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije