LEPA BRENA

Neverjetna obtožba: balkanska legenda krade!

Pevko so menda že tretjič ujeli pri lopovščini.
Fotografija: Lepa Brena je ena najslavnejših pevk nekdanje Jugoslavije. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Lepa Brena je ena najslavnejših pevk nekdanje Jugoslavije. FOTO: Instagram

Milijonarka, a krade elektriko! Tako se srbski mediji zgražajo nad eno najbolj znanih pevk z območja nekdanje Jugoslavije. Lepo Breno so že tretjič ujeli pri isti lopovščini – kraji elektrike.
 
Restavracijo Tri tačke na Dedinju, ki je uradno v lasti Breninega sina Filipa in njegove žene Aleksandre Prijović, dejansko pa za njim stoji celotna družina Živojinović, so zaradi velikega dolga izključili iz električnega omrežja. Zatem pa se je restavracija, kot poroča Srbski telegraf, nezakonito priključila na distributivno mrežo Elektroprivrede Srbije (EPS). To praktično pomeni, da so kradli elektriko, zaradi česar je bila sprožena preiskava, poročajo srbski mediji. 
»To, kar mora biti jasno, je, da so ti njihovi stroški padli na račun drugih potrošnikov, ki so bili oškodovani tako kot EPS,« je za srbske medije povedal neimenovani sogovornik.
 

Lepa Brena z možem. FOTO: Instagram
Lepa Brena z možem. FOTO: Instagram
Plačala 400 tisočakov kazni

Lepa Brena, rojena kot Fahreta Jahić, je od leta 1991 poročena z nekdanjim jugoslovanskim teniškim igralcem Slobodanom Živojinovićem. Kraje elektrike sta bila obtožena že dvakrat. Leta 2014 so ena najslavnejših in najbogatejših srbskih zakoncev ujeli pri kraji električne v domači hiši. Čeprav so mediji poročali, da sta EPS oškodovala za več milijonov, sta kasneje plačala le 400.000 dinarjev kazni.
 
Leta 2015 pa je njuna pivnica Grand ajriš pab EPS oškodovala za pet milijonov dinarjev. S pomočjo posebnega magneta so domnevno onesposobili elektronski števec v lokalu, zaradi česar je kazalo, da je bila potrošnja elektrike precej manjša od dejanske.
 
Lepa Brena je v nekem intervjuju marca 2017 spregovorila tudi o večletnih obtožbah o kraji elektrike: »Ko so napisali, da in jaz kradeva elektriko, smo bili v Ameriki in to smo slišali na televiziji. Razmišljam – kako se krade elektrika? Predstavljam si nekega delavca, ki na drogu prevezuje neke žice.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije