OBOŽEVAN

Levji kralj zasedel prestol že pred premiero

Igrana različica Disneyjeve risanke podira rekorde. V 24 urah so prodali štirikrat več vstopnic kot za Aladina.
Fotografija: Bo Levji kralj film letošnjega poletja?
Odpri galerijo
Bo Levji kralj film letošnjega poletja?

V kinodvorane prihaja šele sredi prihodnjega meseca, a igrana verzija Disneyjeve risanke Levji kralj že polni blagajne in podira rekorde. V le 24 urah predprodaje vstopnic je pustila za sabo igrani različici Disneyjevih risank Aladin in Lepotica in zver. Srčni zgodbi o levčku Simbi napovedujejo, da bo film poletja.
Favreau je poskušal zgodbo o levčku Simbi pokazati drugače.
Favreau je poskušal zgodbo o levčku Simbi pokazati drugače.

Originalna celovečerna risanka o mladiču, ki mu je usojeno, da na živalskem prestolu nasledi očeta, je leta 1994, ko je zaživela na velikem platnu, pristala v zakladnici najuspešnejših animiranih podvigov Hollywooda. In očitno bo uspehu risanke sledila tudi igrana različica, za krmilo katere je sedel Jon Favreau in s filmom dihal minuli dve leti in pol.

»Občinstvo smo želeli pridobiti in navdušiti z inovacijam, trdim delom in umetniškim čutom. Zgodba namreč je, kakršna je. In čeprav sta močni tako igralska zasedba kot glasba, smo želeli uporabiti digitalna sredstva, ki so danes na razpolago, ter predstaviti različico in doživljanje te klasične zgodbe, kot je ni predstavil še nihče,« je povedal Favreau, ki je izkoristil tehnologijo videoiger in navidezne resničnosti. Gledalcem se bo zdelo, kot da so se v resnici znašli med afriškimi živalmi v Serengetiju. Če
Aladin je od maja prinesel že 800 milijonov.
Aladin je od maja prinesel že 800 milijonov.
sodimo po navalu v predprodaji, komaj čakajo na premiero 19. julija.

Film Aladin, v katerem se je v modrega duha prelevil Will Smith, je v kinodvorane prišel maja in doslej v blagajne prinesel že več kot 800 milijonov in postal tretji najbolj dobičkonosen film letos. A vendar je v prvih 24 urah predprodaje prodal kar štirikrat manj vstopnic kot Levji kralj. V tej kategoriji je Levji kralj prekosil tudi Lepotico in zver, ki je z dobro milijardo dobička drugi najdonosnejši film leta 2017.

Levjemu kralju napovedujejo, da bo presegel magično milijardo evrov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije