DOKUMENTAREC

Kraljevih ne bi zapustila

S poroko v kraljevsko družino se je princesa Sofia soočila s krizo identitete. Pozneje je našla čudovito ravnovesje, je povedala v dokumentarcu.
Fotografija: 13. junija 2015 je postala članica švedskih kraljevih. FOTO: Anders Wiklund/REUTERS
Odpri galerijo
13. junija 2015 je postala članica švedskih kraljevih. FOTO: Anders Wiklund/REUTERS

Švedska princesa Sofia je v novem dokumentarcu z naslovom Projekt Igrišče, ki so ga v začetku meseca predvajali na švedski TV4, med drugim spregovorila o t. i. megxitu, torej ločitvi britanskega princa Harryja in njegove žene vojvodinje Susseške od kraljeve družine, vprašali so jo, ali je tudi sama razmišljala o čem podobnem in ali bi to tudi naredila.

»Ne, v resnici ne. Mislim, da sem našla čudovito ravnotežje, kot pozitivno jemljem to, da sem preživela ta nevihtna leta,« je dejala 35-letna mati štiriletnega princa Alexandra in triletnega princa Gabriela.

Velika prednost je, da lahko živimo v obeh svetovih, pravi princesa. FOTO: Instagram
Velika prednost je, da lahko živimo v obeh svetovih, pravi princesa. FOTO: Instagram
»Velika prednost je, da imamo priložnost biti malo v obeh svetovih,« je še dodala Sofia, ki je projekt Igrišče osnovala leta 2010 s prijateljico Frido Vesterberg in bila generalna sekretarka vse do aprila leta 2015. Dobrodelna ustanova skrbi, da imajo otroci, pogosto žrtve zanemarjanja, zlorabe in družinskega nasilja, varen prostor za odraščanje in razvoj. Ko se je Sofia junija leta 2015 poročila s princem Carlom Philipom in postala del švedske kraljeve družine, je postala častna predsednica projekta.

Preden sta se poročila, sta bila par pet let. FOTO: Instagram
Preden sta se poročila, sta bila par pet let. FOTO: Instagram


Za dokumentarec, ki so ga posneli v južnoafriškem Cape Townu, je odkrito spregovorila o izzivih, s katerimi se je spopadala, ko se je s poroko znašla na svetovnem odru: »Odkar sem postala princesa, sem šla skozi številne krize identitete. Tu, v Južnoafriški republiki, imam eno identiteto, doma imam drugo. Tu sem lahko človek, ki želim biti,« pravi. Pred poroko s princem je delala kot natakarica, model, tudi v resničnostnem šovu je sodelovala. Njena ljubezen do Afrike sega v najstniška leta, ko je kot prostovoljka delala v Južnoafriški republiki, Senegalu in Gani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije