Kanada ne bo več plačevala

Policija mora po zakonu na kanadskem ozemlju poskrbeti za varnost mednarodno varovanih oseb. Ko Harry in Meghan tudi uradno ne bosta več aktivna člana kraljeve družine, bo tega konec.
Fotografija: Meghan in Harry sta s sinom že od začetka januarja v Kanadi. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Meghan in Harry sta s sinom že od začetka januarja v Kanadi. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images

Iz Kanade so sporočili, da ko Harry in Meghan s 1. aprilom tudi uradno ne bosta več aktivna člana britanske kraljeve družine, ne bodo več plačevali za njuno varovanje. Doslej so za Sussexove, ki na otoku ob Vancouvru živijo od začetka januarja, v sodelovanju z britanskimi policisti skrbeli pripadniki kanadske kraljeve konjenice, zanje pa so plačevali tamkajšnji davkoplačevalci. To sicer ni nič neobičajnega, Kanada je namreč z zakonom zavezana k temu, da na svojem ozemlju poskrbi za varnost t. i. mednarodno varovanih oseb. Kljub temu Kanadčani niso bili niti malo navdušeni nad dejstvom, da plačujejo za Sussexove, češ da ni njihova dolžnost financirati nekdanje člane kraljeve družine, ki so se odločili bivati pri njih.

Odločitev, da bo tega konec, jih je zelo razveselila in ni jih bilo malo, ki so na družabnih omrežjih delili svoje mnenje, da bi morala Harry in Meghan sama plačati za svoje varovanje, kot to počno običajni bogataši. A to se najbrž ne bo zgodilo, saj bodo kljub temu da sta Sussexova izstopila iz družine, račun poravnali britanski davkoplačevalci. Tudi ti se s tem ne strinjajo, a prav veliko izbire najbrž ne bodo imeli. »Harry in Meghan nočeta več biti del kraljeve družine in hočeta služiti svoj denar. A pričakujeta, da bomo varovanje še naprej plačevali Britanci. To ne gre tako. Kmalu ne bosta več kraljeva, ampak čisto navadna bogataša, kot njuna prijatelja George in Amal Clooney. In tako kot onadva naj si tudi Sussexova sama plačujeta varnostnike,« je bil le eden od ogorčenih odzivov na družabnih omrežjih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije