REŠEVANJE

Junaški DiCaprio rešil utapljajočega se

Na Karibih v bližini St. Bartsa je čez krov padel 24-letnik. Iz vode naj bi ga rešil igralec Leonardo DiCaprio.
Fotografija: Ker se klicu na pomoč ni odzvala nobena druga ladja, bi moški, če ne bi bilo zvezdnika, zagotovo umrl.
Odpri galerijo
Ker se klicu na pomoč ni odzvala nobena druga ladja, bi moški, če ne bi bilo zvezdnika, zagotovo umrl.

V kultnem filmu Titanik Jamesa Camerona je igral junaka, ki mu ni uspelo preživeti padca v morje, v resničnem življenju pa se je Leonardo DiCaprio namesto v vlogi žrtve morskih valov pred kratkim znašel v vlogi reševalca. Neimenovani vir je medijem razkril, da naj bi hollywoodski zvezdnik odigral ključno vlogo pri reševanju moškega, ki je padel s krova križarke in bil 11 ur v vodi, preden ga je našla barka, na kateri je bil 45-letni igralec. Leonardo, ki je po radiu slišal o nesreči, je bil nemudoma za to, da se njegova ladja priključi reševanju nesrečnega 24-letnega Francoza. Drama se je odvrtela 30. decembra v bližini prestižnega letovišča St. Barts.

Po nekaj urah iskanja moškega v razburkanem morju so ga igralec in posadka opazili, ko se je z mahanjem obupno trudil pritegniti njihovo pozornost. Iz valov so ga potegnili, tik preden se je znočilo, kmalu zatem, ko so ga našli, pa je na tem območju začela divjati huda nevihta. Izkazalo se je, da je bila DiCaprieva ladja edina, ki je iskala pogrešanega, ki bi, če ga ne bi našli, sredi oceana zanesljivo dočakal smrt. Možnosti, da bi ga našli, so bile skoraj nične in veliko naključje je bilo, da jim je uspelo. Da je bil Leonardo za praznike v tistih koncih, pa ni nič nenavadnega: kot številni zvezdniki se je odločil, da bo novo leto praznoval na sončnem karibskem otoku. Z njim je bilo tudi njegovo dekle, 22-letna Camila Morrone.
Leonardo se je brez pomisleka odločil priključiti reševalni akciji.<br />
FOTO: Reuters
Leonardo se je brez pomisleka odločil priključiti reševalni akciji.
FOTO: Reuters

Eden največjih filmskih zvezdnikov je postal slaven prav zaradi morja. Vloga Jacka Dawsona v filmu Titanik, v katerem je zaigral s Kate Winslet, ga je izstrelila med zvezde konec devetdesetih let. Potem ko se slovita čezoceanka zaleti v ledeno goro in se počasi potaplja, Jack žrtvuje življenje, da bi rešil Rose. Izvoljenki prepusti kos razbitine, ki pluje na valovih, sam pa ostane v ledenem morju, to ga sčasoma pogoltne.

Na Titanik smo se v teh dneh spomnili tudi po zaslugi Leovega prijatelja Brada Pitta, ki se je ob prejemu zlatega globusa v govoru pošalil iz tega legendarnega prizora. »Jaz bi desko delil,« je dejal 56-letnik, ki je prej DiCapria označil za vsestranskega zvezdnika in kavalirja ter dejal, da brez Leonarda, ki je bil njegov soigralec v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, za katerega je bil nagrajen, ne bi bil nikjer. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije