Harry ostal brez naziva, kraljica mu je poslala ganljivo sporočilo

Princ sina Archieja ni videl že dva tedna.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Dogovor o megxitu je dosežen. Vojvoda in vojvodinja Sussekška ne bosta več uporabljala svojih kraljevih nazivov, so sporočili iz Buckinghamske palače. Poleg tega bosta Harry in Meghan vrnila 2,4 milijona funtov (približno 2,7 milijona evrov), ki sta jih porabila za prenovo svojega dosedanjega domovanja  Frogmore Cottage.
 
Preberite tudi:
Zaradi Meghan in Harryja ostali brez službe, kraljica izjemno nezadovoljna

Kraljica je zapisala, da bodo Harry in njegova družina vedno ljubljeni člani njene družine. FOTO: Reuters
Kraljica je zapisala, da bodo Harry in njegova družina vedno ljubljeni člani njene družine. FOTO: Reuters
»Po več mesecih pogovorov in še več nedavnih razgovorih sem vesela, da smo skupaj našli konstruktiven načrt za mojega vnuka in njegovo družino. Harry, Meghan in Archie bodo vedno zelo ljubljeni člani moje družine,« je kraljica Elizabeta II. zapisala v ganljivi izjavi za javnost. »Vem, da so prestali veliko izzivov zaradi velikega interesa javnosti v zadnjih dveh letih in podpiram njihovo željo po bolj neodvisnem življenju,« je še dodala ter se vnuku in njegovi ženi zahvalila za dosedanje delo, ki sta ga opravljala v njenem imenu kot člana kraljeve družine.
 
Preberite tudi:
Meghan prepovedali sodelovati, med Williamom in Harryjem ostro počilo že večkrat

V ločeni izjavi so iz kraljičine palače sporočili, da Harry in Meghan ne bosta več prejemala javnih sredstev, saj ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti. Bo pa Harry še naprej prejemal 2,3 milijona funtov na leto od svojega očeta, princa Charlesa. O tem, kdo bo skrbel za varovanje mlajšega sina britanskega prestolonaslednika, palača ni komentirala. »Čeprav uradno ne moreta več zastopati kraljice, sta Sussekška dala jasno vedeti, da bosta naredila vse, da bi še naprej sledila vrednotam njenega visočanstva,« so sporočili. Megxit bo stopil v veljavo spomladi letos.

Harry je moral preložiti svojo pot v Kanado, da bi se tam pridružil ženi in sinu, ki ju ni videl že dva tedna, saj je bilo pričakovati, da se bodo v ponedeljek nadaljevali pogovori o dogovoru. V petek zvečer so princa opazili v restavraciji v Londonu, kjer je večerjal s svojimi prijatelji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije