KOPIJI

FOTO: Voščena Harry in Meghan

Objavljeno 17. maj 2018 19.08 | Posodobljeno 17. maj 2018 19.11 | Piše: B. K. P.
Oblekli so ju v kopijo oblek z razglasitve zaroke.
V muzeju voščenih lutk sta tudi princ William in njegova Kate. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
V svetovno znanem muzeju voščenih lutk Madame Tussauds so dobili novi lutki – princa Harryja in njegovo zaročenko Meghan Markle. Ustvarjalci, ki so izdelali že mnogo lutk svetovno znanih zvezdnikov, so se tudi tokrat izjemno potrudili in voščena zaročenca sta videti kot prava. Izbranci, ki so lutki že videli, niso mogli verjeti svojim očem, koliko pozornosti so posvetili podrobnostim. Predvsem so bili fascinirani nad tem, kako realistično je videti njuna koža, voščena Meghan ima na roki celo nekaj znamenj, ki jih ima tudi tista iz mesa in kosti. Tudi zelena obleka, v katero so jo oblekli, je natanko takšna, kot jo je Meghan nosila novembra lani, ko sta z njenim princem oznanila zaroko. Na prstancu njene leve roke se seveda sveti zaročni prstan, popolna kopija pravega. Ali bodo na prst voščene Američanke čez en teden, ko bo izrekla usodni da, dodali tudi poročnega, ni znano. Meghan je sicer menda navdušena nad svojim poročnim prstanom, ki že čaka, da se zasveti na njeni roki, izdelan pa je iz valižanskega zlata. Princ Harry enako kot njegov brat William obročka ne bo nosil.
image
AFP Meghan so oblekli v obleko, ki jo je nosila, ko sta s Harryjem razglasila zaroko. FOTO: AFP

Lutko Harryja so v muzeju sicer izdelali že za njegov 30. rojstni dan, tokrat so jo le nekoliko posodobili in jo odeli v kopijo obleke, ki jo je nosil ob oznanitvi zaroke, mu dodali bradico in nekoliko daljše lase. Desno roko so mu postavili v zanj tako značilno pozo, pokrčeno v komolcu in z dlanjo v suknjiču. »Vročica pred njuno poroko se iz dneva v dan stopnjuje in ljudje so nas že tedne bombardirali z vprašanji o tem, kdaj bomo na ogled postavili voščeni par, pa smo ju naredili,« je dejal direktor muzeja Madame Tussauds Edward Fuller in dodal, kako vesel je, da toliko ljudi z njima deli veselje in srečo ob skorajšnji poroki. »Tisti, ki ju ne bodo mogli od blizu videti na njun veliki dan, jima bodo lahko prišli čestitat k nam,« je dodal v šali. Na dan kraljeve poroke bodo imeli vsi obiskovalci, ki jim je ime Meghan ali Harry, prost vstop, poudarja Fuller.
image
REUTERS Bi uganili, da sta voščena? FOTO: REUTERS

V Windsorju se medtem pospešeno pripravljajo na sobotno poroko; medije bodo postavili na posebno platformo, da bodo s kamerami in fotografskimi objektivi lahko čim bolje ujeli srečni par, poleg tega je treba skrbno pokositi travo okrog kapele, kjer si bosta princ in Meghan obljubila večno zvestobo. Bližnja polja spreminjajo v parkirišča, saj pričakujejo na tisoče obiskovalcev, za tiste, ki bodo v Windsor pripotovali z vlakom, postavljajo znake, ki jih bodo od železniške postaje vodile do kapele. Delajo tudi že policisti, saj pregledujejo jaške in stavbe, vključno s strehami. Varnost bo na najvišjem nivoju, napovedujejo. Podobno kot na letališčih bodo obiskovalce pregledali z detektorji kovin, registrske tablice avtomobilov bodo preverjali s posebno tehnologijo, povsod bodo nadzorne kamere in posebne zapore, ki bodo preprečevale avtomobilom ali kombijem, da bi zapeljali v množico.
500
evrov je Meghan odštela za zeleno obleko.
177.000 evrov
Toliko približno je stala izdelava vsake od lutk, ki bosta od naslednje sobote na ogled v londonskem muzeju Madame Tussauds. Izdelali so ju tudi za newyorško podružnico muzeja. Tam bodo naslednjo soboto organizirali posebno zabavo z ogledom prenosa kraljeve poroke, ena najbolj znanih poročnih trgovin pa bo prvih 100 obiskovalk obdarila z luksuznimi tančicami.
Deli s prijatelji