ZELENA LUČ

Davčne olajšave privabljajo filmarje

DiCaprio bo obudil kultno japonsko animo. Akira Film je zasedel prvo mesto med enajstimi izbranci.
Fotografija: Leonardo DiCaprio je zelo delaven in uspešen. FOTO: Guliver/Cover Images
Odpri galerijo
Leonardo DiCaprio je zelo delaven in uspešen. FOTO: Guliver/Cover Images

Po desetih letih priprav je Leonardo DiCaprio končno dobil zeleno luč za snemanje filma po kultni japonski risanki Akira. V torek je 44-letni igralec prejel za 16,5 milijona davčnih olajšav od Kalifornijske komisije za film in televizijo, ki deluje na področju davčnih kreditov. Skupno bodo financirali 18 filmov, ki bodo deležni davčnih olajšav pod pogojem, da bodo v celoti posneti v Kaliforniji. Producent bo Appian Way Productions, ki ga je Leonardo ustanovil leta 2004 skupaj z Andrewom Lazarom. Režiser filma bo Taika Waititi, ki ga poznamo po filmu Thor: Ragnarok. Snemanje bo trajalo 71 dni, seveda v Kaliforniji, čeprav se zgodba odvija v Tokiu leta 2060. »Navdušeni smo, da smo dobili priložnost za snemanje v Kaliforniji,« je povedal Ravi Mehta iz Warner Bros Pictures, ki prav tako sodeluje pri Akiri. »Dostopni nam bodo vrhunski ustvarjalci na področju filma, poleg tega bomo imeli na izbiro vrsto zanimivih lokacij, ne nazadnje tudi predvidljivo vreme.«
Film se odvija v Tokiu, posneli ga bodo v Kaliforniji. FOTO: Pr
Film se odvija v Tokiu, posneli ga bodo v Kaliforniji. FOTO: Pr

Projekt Akira se je na razpisu najbolje odrezal, na drugo mesto se je uvrstil film Stillwater, ki bo prihranil 6,5 milijona evrov, na tretje pa film Two Days s 6,3 milijona olajšave. Po poročanju filmske industrije bo ta visokoproračunski film v Kaliforniji porabil 82 milijonov evrov, kar vključuje 38,3 milijona za plače za 200 članov snemalne ekipe in več kot 5000 statistov. Na razpis se je prijavilo 55 filmov, tako da so lahko izbrali le najboljše.

Anima Akira je izšla leta 1988, zgodba govori o japonski vladi, ki vrže na Tokio atomsko bombo, potem ko jim pobegnejo otroci z nadnaravnimi sposobnostmi, ki so bili del skrivnega eksperimenta. Leonardo zdaj nastopa v filmu Pred davnimi časi v Hollywoodu (Once Upon A Time In Hollywood) pod taktirko Quentina Tarantina, njegov soigralec pa je drugi težkokategornik Brad Pitt. Zanimivo je, da je leta 2017 tudi ta film prejel sredstva iz istega projekta. Prejel je enako visok znesek in je bil prav tako na prvem mestu med 54 kandidati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije