DOBRA KUPČIJA

Chandler iz Prijateljev prodaja penthouse

Matthew Perry bo bogato zaslužil s prodajo stanovanja. Po nakupu ga je prenovil ter opremil z vrhunsko opremo.
Fotografija: Matthew Perry zapušča Los Angeles, New York mu je ljubši. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Matthew Perry zapušča Los Angeles, New York mu je ljubši. FOTO: Reuters

Četrt stoletja po predvajanju prve epizode so Prijatelji še vedno neizmerno priljubljeni, poslovno priložnost pa je tu morda zavohal eden od članov slovite ekipe, Matthew Perry. Igralec in zadnja leta gledališki ustvarjalec, ki je v nanizanki upodabljal simpatičnega in vedno duhovitega Chandlerja, je kupcem z debelimi denarnicami ponudil svoje losangeleško stanovanje, za katero zahteva vrtoglavih 30 milijonov evrov.

Povsem upravičeno, kimajo nepremičninarji in goreči oboževalci, ne nazadnje je Perry, ki je razkošni penthouse kupil pred dvema letoma, domovanje v mestu angelov temeljito prenovil ter opremil z najdražjimi materiali in izbranimi pohištvenimi kosi, da ne govorimo o vrhunski tehnologiji, ki bi mu jo navihana Joey in Chandler zanesljivo zavidala. Zagotovo ne bi nasprotovala niti štirim spalnicam, med katerimi bi eno verjetno odstopila kokoški in raci, ki sta več sezon bivali v njunem newyorškem, mnogo skromnejšem stanovanju, prav nič pa ne bi oporekala niti domačemu kinu, v katerem ne manjka udobnih naslanjačev.

Seli se v New York
Ob takšnem domačem kinu bi se Joeyju in Chandlerju pocedile sline.
Ob takšnem domačem kinu bi se Joeyju in Chandlerju pocedile sline.

Štiri terase, ki ponujajo dih jemajoče poglede na igralsko meko, le še potiskajo astronomsko ceno proti nebu, skupna kvadratura penthousa pa znaša 860 kvadratniih metrov, na katerih je Perry, ki se je zadnja leta spopadal s številnimi zdravstvenimi težavami, preživel bore malo časa. Razkošno stanovanje na vrhu stolpnice Century City je kupil leta 2017 za 17 milijonov evrov, takrat je tudi najel ugledne notranje oblikovalce LM Pagano in izrazil željo po domačnem in živahnem videzu.
Novi lastnik bo ljubitelj biljarda.
Novi lastnik bo ljubitelj biljarda.

S prodajo bo Perry, ki se sicer zelo pogosto seli, bogato zaslužil, poročajo ameriški mediji, cene na nepremičniskem trgu v mestu angelov pa so v zadnjem času občutno poskočile. Igralec se je v minulih letih udomačil na Otoku, kjer se je posvečal odrski umetnosti, po vrnitvi na ameriška tla pa je živel tako v Los Angelesu kot New Yorku. V velikem jabolku naj bi v prihodnje preživel še več časa, je sporočil njegov tiskovni predstavnik, ki pa o igralčevih morebitnih novih kariernih podvigih molči. Še pristavimo, svoj nekdanji dom v Malibuju, elegantno vilo, je zvezdnik pred skoraj desetletjem podaril ustanovi za zdravljenje odvisnosti, ki se je preimenovala v Perry Home, in za to prejel tudi ugledno priznanje Bele hiše; z zasvojenostjo od tablet in alkohola se je dolgo spopadal tudi sam, zadnja leta pa ga menda mučijo predvsem gastrointestinalne težave. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije