NOV FILM

Amy Adams se bo spremenila v psa

Objavljeno 09. avgust 2020 21.23 | Posodobljeno 09. avgust 2020 21.23 | Piše: U. S.

Ameriška igralka bo nastopila v črni komediji Nightbitch. Film temelji na prvencu avtorice Rachel Yoder.

Za vlogo v filmu Ameriške prevare je bila nagrajena z zlatim globusom. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Ameriška igralka Amy Adams bo združila moči s produkcijsko hišo Annapurna Pictures producentke in podjetnice Megan Ellison ter producirala film Nightbitch. Filmska zgodba bo priredba romana Rachel Yoder Nightbitch, ki bo izšel prihodnje poletje.

Zgodba, tako knjižna kot filmska, izpostavlja absurdne in divje resnice materinstva, bes, ženski jaz; gre za črno komedijo o ženski, nekdanji umetnici, ki je po rojstvu sina ostala priklenjena na dom, vse se ji dogaja le v povezavi z družinskim življenjem in čedalje bolj jo skrbi, da se bo spremenila v – psa. Njen mož, ki dela pet dni v tednu in je zaradi službe precej odsoten, njenih strahov ne jemlje resno in jih zavrača kar iz hotelskih sob. Tako se je prisiljena sama spopasti z resnimi manifestacijami svoje osamljenosti in tesnobe, njena družba je le dveletni sin. Medtem ko njeni simptomi postajajo vse močnejši, poskuša skrivati svojo drugo, pasjo identiteto. Po katastrofalnem spopadu z družinsko mačko se mati vendarle odloči poiskati pomoč za svoje stanje – v zeliščni piramidni shemi, skupini mam, ki jim je vsem ime Jen, in pri Wandi White, skrivnostni akademičarki, ki se je specializirala za bajeslovno narodopisje.
Zgodba o ženski, ki je po rojstvu sina privezana na hišo in jo vse bolj skrbi, da se spreminja v psa.


No, Adamsova, ki je igrala v številnih uspešnicah in si prislužila tudi šest nominacij za prestižno filmsko nagrado oskar, bo v črni komediji tudi igrala, prevzela bo glavno vlogo. Yoderjeva bo poskrbela za scenarij, obenem pa bo izvršna producentka z Ellisonovo, Sue Naegle in Sammy Scher.
image
GETTY IMAGES V filmu bo igrala in ga tudi producirala. FOTO: Gareth Cattermole/Getty Images

Adamsova je že igrala v štirih Annapurninih filmih Gospodar (The Master), Ameriške prevare (American Hustle) in Mož iz ozadja (Vice), vloge v njih so ji prinesle nominacije za oskarja, ter Ona (Her) Spika Jonza. Nazadnje je bila za oskarja nominirana 2019. za stransko vlogo v filmu Mož iz ozadja; igrala je še v filmih Prihod, Nočne ptice, Velike oči. U. S.
6
nominacij za prestižnega oskarja si je priigrala Amy Adams.
Deli s prijatelji