ZADNJA BESEDA

Jurasova nad slovensko vplivnico: To zame ni poklic

V pogovorni oddaji so se kresala mnenja. 
Fotografija: FOTO: Rtvslo.si
Odpri galerijo
FOTO: Rtvslo.si

V goste oddaje Zadnja beseda je prišla Lea Filipovič, bolje poznana kot Lepa afna. Z videoblogerko, sicer vzornico mnogih slovenskih najstnic, so spregovorile Valentina Smej Novak, Jadranka Juras, Milena Miklavčič in Vida Žabot. Beseda je tekla o odgovornosti t. i. vplivnežev na družbenih platformah. Jurasova je najprej vprašala, za kakšen poklic gre, potem pa je stvar eskalirala. Vida Žabot je povedala, da lahko to preide v odvisnost. Filipovićeva jim je razložila, da se svet spreminja in da z digitalizacijo prihajajo nove možnosti za zaslužek. »Jaz še vedno ne vem, kakšno je vaše delo in kdo vas plača za to,« je bila ostra Jurasova.
Beseda je tekla o spletnih vplivnežih. FOTO: Rtvslo.si
Beseda je tekla o spletnih vplivnežih. FOTO: Rtvslo.si

»To je moja služba, včasih tudi stresna,« je nadaljevala Lea. Pevka pa je še naprej vrtala in jo je konkretno zanimalo, kakšna je ta njena služba. »Prinesla sem svojo kamero, se pravi sem snemalec. Doma nimam nobenega pomočnika, ki bi mi potem video 16 ur montiral. Doma si vzamem čas in 16 ur preživim v montaži za en sam izdelek, ki je dolg od 15 do 25 minut.« Jurasovo je zanimalo, kdo plača te posnetke. Lea ji je pojasnila, da ima naročnike, ki plačajo njene vsebine. Po burni diskusiji je pevka dejala še: »Jaz se opravičujem, ampak zame ni poklic, da reklamiraš stvari. Verjamem, da se poklici spreminjajo in recimo, da sem tukaj konservativna.«

»Čar našega posla je, da je lahko vsakdo del njega,« je dejala Lea. Njene poslušalke niso bile preveč navdušene nad novodobnim poklicem, Novakova pa je dodala, da imajo lahko tudi spletni vplivneži pozitiven vpliv, če se le odločijo za pravilne vsebine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije