LADY GAGA

Zvezda se bo rodila v začetku jeseni

Lady Gaga se bo prvič preizkusila v glavni vlogi. Priredba hollywoodske klasike obljublja veliko glasbe.
Fotografija: Skupaj se podata na glasbeno pot. FOTO: Warner Bros
Odpri galerijo
Skupaj se podata na glasbeno pot. FOTO: Warner Bros

Film Zvezda je rojena spada med najtežje pričakovane hollywoodske izdelke. Razlog je preprost, to bo namreč prvi film, v katerem bo Stefani Joanne Angelina Germanotta, bolje znana pod umetniškim imenom Lady Gaga, nastopila v glavni vlogi. Družbo ji bo delal trenutno najbolj iskani igralec Bradley Cooper. Napovednik razkriva globoko vez med slovitim in izkušenim pevcem countryja Jacksonom Mainom ter mlado Ally, ki se šele uveljavlja v glasbeni industriji.

Lady Gaga je vztrajala, da morajo biti vsi nastopi odpeti v živo. Še več, snemanje je potekalo tudi na velikih festivalih Coachella in Glastonbury, zaradi česar bodo v filmu tudi pravi gledalci, ki so takrat stali pod odrom. Bradley v njem igra zapitega in zanemarjenega pevca, ki med popivanjem v lokalu spozna mlado Ally angelskega glasu. »Ne prepevam svojih skladb,« mu pove dekle, ko jo bradač ogovori v baru. »Ne počutim se udobno. Skoraj vsakdo mi je rekel, da jim je všeč, kako pojem, ni pa jim všeč moj videz.« Jackson ji hitro odgovori: »Meni si zelo lepa.« Kmalu zatem na enem svojih koncertov povabi mlado glasbenico, da se mu pridruži na odru, ona pa ima strašansko tremo zaradi množice obiskovalcev.

Lady Gaga kot Ally FOTO: Instagram
Lady Gaga kot Ally FOTO: Instagram

V sredo zjutraj je Lady Gaga na svojem instagramu objavila odlične črno-bele posnetke iz filma, ki ga bodo premierno prikazali 5. oktobra. V njem bosta nastopila tudi Sam Elliott in Andrew Dice Clay, pod scenarij pa so se podpisali Cooper, Eric Roth in Will Fetters.

Bradley Cooper kot zapiti glasbenik FOTO: Instagram
Bradley Cooper kot zapiti glasbenik FOTO: Instagram

Prva filmska različica zgodbe Zvezda je rojena je bila izdana že leta 1937, tedaj sta v njej slovela Janet Gaynor in Fredric March; Janet je upodabljala mlado hollywoodsko zvezdnico, ki se je zapletla s starejšim in uveljavljenim igralcem. Leta 1954 se je zgodba znova znašla na velikih platnih, tedaj kot glasbena drama z Judy Garland, pri nas pa je najbolj poznana različica iz leta 1976, v kateri blestita Barbara Steisand in Kris Kristofferson.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije