Vojna zvezd odslej v ženskih rokah

V delu je nova serija iz univerzuma mega franšize. V povojih tudi že tretja sezona Mandaloriana.
Fotografija: Vsebina je še skrivnost, dogajanje bo na drugi časovni premici. Foto: Press Release
Odpri galerijo
Vsebina je še skrivnost, dogajanje bo na drugi časovni premici. Foto: Press Release

V resničnosti se je svet začasno malone zaustavil, a v svetovih oddaljenih galaksij in zunajzemeljskega življenja Vojne zvezd je še kako živahno in dejavno. Kar se je namreč leta 1977 začelo s filmom Vojna zvezd: Novo upanje, nad katerim je ustvarjalno in režijsko taktirko vihtel George Lucas, je preraslo v mega franšizo z milijoni oboževalci, ki bodo zaradi pretočne platforme Disney Plus prišli na svoj račun. Ne le da bodo od 4. maja lahko dostopali do vseh devetih filmov franšize in še spin offa, stranske trilogije filmov, kot je Rouge One, ter spremljajočih serij Vojna klonov in The Mandalorian, pri Disneyju Plus so napovedali tudi novi sezoni priljubljene serije The Mandalorian in dodali, da imajo v delu še povsem novo serijo, ki se bo vrtela okoli ženskih likov.

Pandemija jih ni ustavila

Serija The Mandalorian, ki je zrasla v glavi filmarja Jona Favreauja, je zmagovalni pohod začela novembra lani in brzinsko navdušila ljubitelje znanstvenofantastične franšize, ki so pripoved o medgalaktičnem lovcu na glave, ki je na begu z malim Jodo, nemudoma vzeli za svojo. Tudi zaradi tega so, ne nazadnje železo je treba kovati vroče, njeni ustvarjalci pospešeno začeli novo, drugo sezono, ki naj bi luč sveta ugledala prihajajočo jesen, menda oktobra. A še preden so se oboževalci Vojne zvezd lahko poveselili ob tej vesti, že so sporočili, da Favreau niti v teh tednih pandemije ni počival in že ustvarjal še tretjo sezono. »Favreau že več tednov piše zgodbo tretje sezone,« je povedal vir in dodal, da so predprodukcijo že začeli, in to mesece, preden je druga sezona sploh doživela premiero.


Druga sezona je torej v pričakovanju oktobrske premiere, tretja že v začetnih fazah ustvarjanja, očitno pa se bo uspešnemu Mandalorianu pridružila še ena serija iz univerzuma Vojna zvezd. Njena vsebina je sicer še skrivnost, vseeno pa je že pricurljalo na plan, da naj bi se se zgodba osredotočila na ženske like iz univerzuma ter da naj bi bila postavljena sicer še vedno v isto vesolje, a drugam na časovno premico. Ker bo že žaromet usmerjen v ženske like, bo tudi režijo prevzela ženska, menda Leslye Headland, ki se je kot soscenaristka in sorežiserka podpisala že pod s tremi emmyji ovenčano Netflixovo serijo Ruska lutka, scenaristični in režijski pečat pa je dala tudi komedijama Nora dekliščina in Dajva se dol.

Da bo mera znanstvenofantastične evforije polna, pa ima Disney Plus v delu še dve seriji, ki so ju napovedali sicer že lani, a je njuno uresničitev nato ustavila pandemija. Že lansko leto je Ewan McGregor napovedal vrnitev k vlogi jedijevskega mojstra Obi-Wana Kenobija v novi seriji, v pripravi pa je tudi serija o Cassianu Andorju, sodelovanje pri kateri je že pred časom napovedal igralec Diego Luna, igralski zasedbi pa so se v teh tednih priključili tudi že Stellan Skarsgard, Kyle Soller in najbolj nedavno še Genevieve O'Reilly in Denise Gough.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije