GLASBA

V Podnanosu predizbor za festival v Vurberku

Na 19. Šembiški pomladi je nastopilo 14 ansamblov Festival narodno-zabavne glasbe Vurberk bo 22. junija.
Fotografija: V Podnanosu so za vstopnico za Vurberk peli in igrali tudi člani nedavno ustanovljenega ansambla Brkinci. FOTO: FB
Odpri galerijo
V Podnanosu so za vstopnico za Vurberk peli in igrali tudi člani nedavno ustanovljenega ansambla Brkinci. FOTO: FB

Minulo nedeljo popoldne se je pod velikim šotorom na šolskem igrišču v Podnanosu odvijala prireditev Šembiška pomlad. Letošnja je bila že 19. po vrsti, na njej pa so sodelovali narodno-zabavni ansambli iz vse Slovenije, ki igrajo na diatonično harmoniko ter ohranjajo dvo- ali več glasno petje. Vsi, ki so nastopili, so se obenem potegovali za uvrstitev na letošnji festival v Vurberku, ki bo 22. junija, zato jih je ocenjevala posebna strokovna komisija.

V Podnanosu so nastopili ansambli Stop iz Loč pri Poljčanah, Primož in Dobrovoljci s Ptuja, ansambel Vžig iz Radeč, ansambel Opoj iz Gornje Radgone, pa Klateži iz Nove Cerkve, Brkinci iz Ilirske Bistrice, Zadetek iz Pesnice, Frajerke iz Šmarij pri Jelšah, Pvaninski abuhi z Raven na Koroškem, Veseli Savinjčani iz Braslovč, ansambel Jelen iz Cerknice, Ansambel Blaža Hutevca iz Novega mesta ter Hozentregarji iz Selc pri Železnikih. Kdo od naštetih se bo širši javnosti predstavil in potegoval za bogate nagrade tudi na letošnjem vurberškem festivalu, pa bo znano v prihodnjih dnevih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije