Srhljivi Jurski svet tokrat res zadnjič?

Snemanje, ki ga je prekinila pandemija, bodo nadaljevali julija. V kinematografih na ogled že prihodnje poletje.
Fotografija: Prvi film iz franšize velja za ikoničnega.
Odpri galerijo
Prvi film iz franšize velja za ikoničnega.

Pred Jurskim svetom je svetla prihodnost, kažejo hollywoodske napovedi: filmska franšiza, ki se je začela pred več kot četrt stoletja, se bo kljub pandemiji v kratkem nadaljevala, in sicer s šestim filmom o strahotnih dinozavrih, ki zavoljo človeškega pohlepa ali pa radovednosti oživijo in začnejo jemati svoj davek na planetu.
Jurski svet bo dobil tudi tretji del.
Jurski svet bo dobil tudi tretji del.

Po ocenah oboževalcev je največji vtis sicer naredil prvi film iz leta 1993, to je bil spektakel, ki je navdušil s posebnimi učinki, v njem pa so v glavnih vlogah nastopili Sam Neill, ki je upodabljal dr. Alana Granta, Laura Dern kot dr. Ellie Stern in Jeff Goldblum v vlogi karizmatičnega dr. Iana Malcolma, ki je nastopil tudi v nadaljevanju štiri leta pozneje in pa v drugem delu Jurskega sveta, Padlem kraljestvu.
 

Premiera bo 2021.


A tehnologija napreduje s svetlobno hitrostjo, zato je vsak novi film o velikanskih plazilcih še bolj prepričljiv in seveda primerno strašljiv. Ustvarjalci se tako z navdušenjem pripravljajo na snemanje tretjega Jurskega sveta oziroma skupno šestega filma iz franšize. Nova avantura naj bi po prvih napovedih v kinematografe prispela prihodnje leto, datuma premiere, 21. junija, še niso prestavili, a vprašanje je, koliko zamude je povzročil novi koronavirus. Ustvarjalni proces se je namreč ustavil po štirinajstih dneh, takrat je namreč tudi ZDA kot ogenj zajel covid-19 in ohromil filmsko industrijo.


A kot je spodbuden Neil, ki se je dinozavrom nazadnje pridružil v tretjem Jurskem parku, tako tudi oskarjevka Dernova, bi se lahko snemanje nadaljevalo že julija, zamudo pa bi lahko brez posebnih težav nadoknadili. Spomnimo, sodelovanje v tretjem Jurskem svetu so potrdili tako Neil, Dernova kot tudi Goldblum, priljubljeni trojici pa se bo pridružila mlajša in že ustaljena zasedba iz Jurskih svetov, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt in Isabella Sermon. Film bo režiral Colin Trevorrow, ki je tudi scenarist, podpisal pa se je pod Jurski svet, ki ga je režiral, in Padlo kraljestvo.


Pri pisanju zgodbe je znova sodelovala Emilly Carmichael, v producentski vlogi pa bo spet veliki Steven Spielberg, nedvomno najbolj zaslužen, da izumrli dinozavri znova odločno korakajo po našem planetu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije