COF

Prva epizoda Cofove petletke

Predstavitev dveh slovenskih pokrajin.
Fotografija: FOTO:
Odpri galerijo
FOTO:

Klub optimističnih folkloristov ali na kratko COF je letos praznoval 36-letnico obstoja. Gre za prvo veteransko folklorno skupino, ki združuje nekdanje člane uglednih ljubljanskih folklornih skupin, kot so France Marolt, Tine Rožanc in Emona. Sestavlja jo nekaj čez 30 plesalk in plesalcev in nekaj godbenikov, v povprečju so stari 61 let.
COF združuje plesalce in godce, ki tudi v zrelih letih želijo ohranjati bogato kulturno dediščino slovenskega ljudskega plesa in glasbe in jo s svojimi nastopi doma in gostovanji v tujini predstaviti širšemu občinstvu. Tako vsako leto, ob obletnici, pripravijo koncert, ki je vedno izziv in motivacija za vse sodelujoče.
Letošnji, 36. koncert pa je bil nekoliko poseben, saj je bil prvi izmed petih letnih koncertov tako imenovane Cofove petletke, torej koncertov do praznovanja 40-letnice skupine. Vsak posamezni bo prikaz plesnega in glasbenega izročila enega dela slovenskega ozemlja in tako bodo v letih do okrogle obletnice v spletu prikazali ljudske plese vseh slovenskih pokrajin, vsako leto dveh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije