KONCERT

Prihaja diva Angie Stone

Na ljubljansko Gospodarsko razstavišče prihaja ameriška pevka in igralka. Velja za eno najbolj uspešnih in priljubljenih izvajalk generacije.
Fotografija: Angie Stone bo nastopila na Gospodarskem razstavišču.
Odpri galerijo
Angie Stone bo nastopila na Gospodarskem razstavišču.

V torek, 3. julija, bo v Ljubljani nastopila Angie Stone, ena vodilnih predstavnic soula in r&b-ja na svetu. Glasbenica, ki se lahko pohvali s tremi nominacijami za nagrado grammy in več milijoni prodanih plošč, se je odzvala na vabilo Musicology Barcaffè Sessions, njen nastop bo zaključni letošnje sezone.

Angie je svoje prve glasbene korake naredila po prigovarjanju očeta, ki je prepeval gospel. Ne preseneča, da je duhovna glasba v njenem izrazu pustila tako globok pečat. Od tega je bil potreben le korak in začela je odkrivati velikane ameriškega soula, kot so Aretha Franklin, Ann Peebles, Marvin Gaye in Curtis Mayfield. Kot najstnica se je poskušala v hiphop in pozneje v funku. »Rap je takrat šele dobro začel vdirati v mainstream in kar naenkrat so vsi želeli biti del rap zgodbe,« je ob priložnosti razkrila Angie. »Že zelo zgodaj sem vedela, da si ne želim biti vse življenje raperka, saj sem se takrat oblikovala tudi že kot pevka.« V dolgih treh desetletjih glasbene kariere je sodelovala z velikani glasbe, kot sta Ray Charles in Stevie Wonder, ter sodobnimi kolegi D'Angelom, Joss Stone, Erykah Badu in Alicio Keys. Na koncertu v torek bo za ogrevanje poskrbela domača skupina Xequtifz.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije