JESSICA ALBA

Poklonila milijon in pol plenic

Jessica Alba pomaga socialno ogroženim družinam. Otroci so jo odvrnili od prizadevanja za popolnost.
Fotografija: Materinstvo jo je spremenilo. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Materinstvo jo je spremenilo. FOTO: instagram

Ni lepše, a hkrati tudi ne zahtevnejše in težje naloge kot biti mati. "Svet se ti obrne na glavo. Vse, kar si do tedaj mislil, da je pomembno, je nenadoma nepomembno. Stvari, ki si jih imel za samoumevne – spanje in obrok v miru –, pa postanejo največje razkošje. Ti mali ljudje te povsem spremenijo. Kolikor jih ti ljubiš in potrebuješ, toliko te ljubijo in potrebujejo tudi oni," pravi Jessica Alba, ki je materinski dan prvič občutila malce drugače pred devetimi leti, ko je na svet privekala prvorojenka Honor. Letošnjega pa kar s trojno merico, saj se je po drugorojenki Haven družini pred štirimi meseci pridružil še fantiček Hayes.

Niso le otroci tisti, ki se učijo od staršev, tudi starši se marsičesa naučijo od svojih malčkov. Da je prizadevanje za popolnost nesmiselno, denimo. "Ko sem prvič postala mama, sem bila prepričana, da mora biti vse popolno. Danes si ne pulim več las, če otrok malo joka, saj vem, da je z njim vse v redu. Vem, da ni panike, če se mi v koritu nabere umazana posoda. In čeprav je dnevna soba videti kot iz škatlice natanko pet sekund, je tudi to v redu."

Ni pa v redu, prej neznosno boleče, če kot mama otroku ne moreš priskrbeti čistih plenic, oblekic in hrane. Zato se je Jessica odločila, da na materinski dan pomaga materam v finančni stiski. Prek svojega podjetja The Honest Company je dobrodelni organizaciji Baby2Baby, ki socialno ogroženim družinam pomaga pri oskrbi z osnovnimi potrebščinami za otroke, darovala 1,5 milijona plenic.

Za materinski dan je bila dobrodelna.
Za materinski dan je bila dobrodelna.

"Nobena mama ne bi smela biti prisiljena, da izbira, ali bo svojemu otroku kupila plenice ali ga nahranila. To je nemogoča izbira!" pravi zvezdnica. Milijon in pol plenic pa je šele začetek. Albova se je namreč odločila, da bo njeno podjetje od zdaj vsako leto pomagalo oskrbeti s plenicami in drugimi otroškimi higienskimi pripomočki vsaj 600 družin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije