Konec sanj, Evrovizija odpade

Prvič po 64 letih ne bo prireditve Evrovizija. Naslednji šov bo čez leto dni.
Fotografija: Ana Soklič. FOTO: Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Odpri galerijo
Ana Soklič. FOTO: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

»Žal moramo sporočiti, da je Evrovizija 2020 v Rotterdamu odpovedana.« Tako začenjajo obvestilo na uradni spletni strani prireditve. V preteklih tednih so iskali rešitve, kako pevsko poslastico, ki se neprekinjeno odvija že 64 let, kljub kužnemu virusu izpeljati, a je Evropska radiodifuzna zveza (EBU) po tehtnem premisleku na koncu sprejela težko odločitev, da jo zaradi bolezni covid-19 in negotovosti, ki z njo prihaja, odpovejo.

Kaj to pomeni za vse oboževalce Evrovizije? Počakati bodo morali eno leto. Ali bo kljub temu potekala v Rotterdamu, bomo še videli, saj pogovori z mestom še potekajo. Seveda se številni sprašujejo, zakaj je enostavno ne prestavijo. EBU pojasnjuje, da je negotovosti preveč, poleg tega je težko organizirati takšen dogodek tako na hitro. Seveda imajo v mislih tudi zmagovalca Evrovizije, ki bi imel zaradi prestavitve dogodka precej manj časa za pripravo na prihodnji šov.

Na letošnji Evroviziji bi barve Slovenije morala predstavljati Ana Soklič, s pesmijo Voda. Pa ravno, ko nam je sporočil, da so pesem »pošteno preklompali«. Izsek pesmi najdete v članku Ana Soklič objavila pesem, ki so jo pošteno spremenili (VIDEO).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije