MATEJ TRSTENJAK

Kdo bo pel novo navijaško himno?

Do nedelje je bil rok za oddajo posnetka skladbe, ustvarjene za letošnje nogometno prvenstvo.
Fotografija: Matej Trstenjak je zadnje čase zelo aktiven. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv 
Odpri galerijo
Matej Trstenjak je zadnje čase zelo aktiven. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv 

Matej Trstenjak je aktiven pisec besedil, aktualni predsednik Društva pesnikov slovenske glasbe ter lastnik Glasbene založbe Trstenjak. Ker je velik podpornik slovenskih športnikov, se je odločil, da pred evropskim nogometnim prvenstvom 2024 skupaj z drugimi avtorji in izvajalci ustvari novo navijaško skladbo.

Mimogrede, vsi dobro vemo, da se je pred desetletji med Slovence doslej najbolj uspešno zasidrala skladba Gamsov z naslovom Hej, hej, ki jo mnogi imenujejo kar po refrenu: Kdor ne skače, ni Sloven'c. Kako uspešna bo nova navijaška skladba, ki jo bomo lahko slišali kmalu, pa bo pokazal čas. Trstenjak je, potem ko je napisal besedilo, najprej iskal melodijo, razpis zanjo je bil odprt za vsakogar, izbrana pa je bila tista, ki jo je ustvaril Alen Tilinger, dolgoletni glasbenik, član več ansamblov, ki je poročen z Lucijo Župevc, članico skupine Chicas.

Del ekipe, ki je ustvarila osnutek nove navijaške skladbe.
Del ekipe, ki je ustvarila osnutek nove navijaške skladbe.

Osnutek skladbe je nastal pri še enem znanem glasbeniku, Nejcu Tratnjeku, poskočnemu muzikantu, ki je zadnje čase prav tako ustvarjalen avtor melodij za številne ansamble, nato pa so začeli iskati še primernega pevca oziroma pevce, ki bodo ustvarjeno skladbo posneli.

Trstenjak je znova javno pozval vse, ki bi bili pripravljeni izvesti skladbo, da jo posnemajo v studiu in studijski posnetek posredujejo njegovi založbi Trstenjak.

Seveda bo izbrani izvajalec deležen tudi denarne nagrade, brezplačnega snemanja skladbe in brezplačnega snemanja videospota. Končni glasbeni izdelek bo izdala založba Trstenjak. Kot rečeno, se je rok za oddajo posnetka iztekel 21. aprila, zato predvidevamo, da nas le še dnevi ločijo od razkritja, komu bo pripadla izvedba oziroma petje nove navijaške himne. 

Letošnje evropsko nogometno prvenstvo je pravšnji dogodek, da Slovenci dobimo novo navijaško himno.
Letošnje evropsko nogometno prvenstvo je pravšnji dogodek, da Slovenci dobimo novo navijaško himno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije