MLADI MUZIKANT

FOTO: Mali kitarist, triletni Valerij že nastopa

Fotografija: Če ne bodoči virtuoz, pa vsaj veseljak – Valerij Barle! FOTO: Igor Modic
Odpri galerijo
Če ne bodoči virtuoz, pa vsaj veseljak – Valerij Barle! FOTO: Igor Modic

STOJNCI – Ko se je Valerij rodil, je bila Marcela Barle s Skaručne stara 15 let. Komaj ga je že čakala in bila novorojenega bratca res vesela. Valerij ima zdaj tri leta, Marcela pa se je razvila v zares odlično pevko in harmonikarico, jo je na ves glas pohvalila tudi Helena, pa ne zato, ker je njena mama, temveč, ker dosega na raznoraznih tekmovanjih res super rezultate! Je namreč ena najboljših harmonikaric pevk, večkratna vižarka leta in že po naravi prava veseljakinja. Po njenih stopinjah bo šel očitno tudi bratec Valerij.

Fantiček je šel minulo soboto sploh prvič na pot z avtobusom. To je bil zadovoljen! Skupaj z očetom in mamo, Janezom in Heleno, pa sestro Marcelo so šli na izlet na Štajersko, v Stojnce. Na kmetiji Cimermanovih so doživeli pravo martinovanje, ob vseh možnih narezkih, žlahtnih požirkih in prešernem vzdušju jih je gospodarica Brigita za nameček popeljala še po znamenitostih Ptuja.

Ko so se vrnili v Stojnce, je postalo še posebno vedro, saj sta se Marceli pridružila njena prijatelja iz ansambla Marcela IN, 17-letni baritonist in bas kitarist David Grajzar ter 20-letni kitarist in pevec Aljaž Pirc. In ne le ta dva, na pomoč je sestrici priskočil ter ves čas v ritmu na kitaro brenkal mali Valerij. Ne, prav nič ni bil videti utrujen, še več, zbrane je držal pokonci ter jim tisto popoldne pričaral enega najlepših martinovanj.

Avtobus je prišel domov na Skaručno ob enajstih zvečer. Verjemite, takrat je veseljak Valerij že sladko spal.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije