ANSAMBEL DAR

Zabavni fantje izpod Pohorja

Ansambel Dar se je v petčlansko zasedbo dopolnil januarja 2017. Lani so postali absolutni zmagovalci festivala Guštanj na Koroškem.
Fotografija: Ansambel Dar ima ta dar, da z izjemnimi glasovi in igranjem zabava poslušalce. FOTOGRAFIJE: FB
Odpri galerijo
Ansambel Dar ima ta dar, da z izjemnimi glasovi in igranjem zabava poslušalce. FOTOGRAFIJE: FB

Veliko je ansamblov, ki čez čas spoznajo, da jim nekaj manjka. Predvsem denimo dober vokalist. Tako je bilo tudi pri Ansamblu Dar, ki se je po dobrega pol leta igranja dopolnil v petčlansko zasedbo, lani pa so dobili celo priložnost, da so nastopili na Noči Modrijanov.

Aprila letos bodo minila tri leta, odkar se je začela pisati njihova zgodba. Takrat so se Rok Preložnik, Rok Zorko, Andraž Ravnak in Domen Hohler odločili, da se skupaj podajo na glasbeno pot. »Edini cilj, ki smo si ga zadali, je bil, da bi čim bolj ubrano peli in preigravali viže iz že tako bogate zakladnice narodno-zabavne glasbe,« nam pove Zorko. Ansambel ima tako ime kot kulturno-umetniško društvo s sedežem v Špitaliču pri Slovenskih Konjicah. Nič čudnega, saj od tam prihajata dva člana, dva pa iz Loške Gore pri Zrečah oziroma Padeškega Vrha. Nekaj prvih mesecev je minilo v duhu spoznavanja glasbe in pridobivanja izkušenj, a fantom je nekaj manjkalo. »Januarja 2017 je v Zgornji Rečici pri Laškem zagrmelo, in to tako glasno, da je odmevalo vse do Pohorja. Povedali so nam, da tako poje Žagarjev Marko,« se pošali Zorko.
Štirje Konjičani so pred dvema letoma medse sprejeli enega Laščana.
Štirje Konjičani so pred dvema letoma medse sprejeli enega Laščana.
In doda, da uradna različica ni tako dramatična, da pa so takrat po nekem srečnem naključju res spoznali petega člana Marka, ki je s prihodom v ansambel izoblikoval njegovo končno podobo. In takrat se je zares začelo obdobje intenzivnih vaj in priprav na nastope, kupiti so morali precej opreme. Začela so se prva igranja po kotičkih štajerske regije, ki so bila obenem čudovita druženja. Že leta 2017 je nastala pesem z naslovom Kako lepo je, ki je bila na lanskem festivalu Guštanj na Koroškem izbrana za najlepšo izvirno melodijo po mnenju strokovne žirije, Ansambel Dar pa je postal absolutni zmagovalec festivala.
Fantje za letos obljubljajo nove lastne skladbe, obenem pa preigravajo viže iz zakladnice.
Fantje za letos obljubljajo nove lastne skladbe, obenem pa preigravajo viže iz zakladnice.

Glas o petih fantih, ki imajo dar za petje in igranje, se je hitro širil. In ko so Modrijani lani prek družabnega omrežja facebook pozvali ljudi, naj v komentar pod objavo prilepijo ime katerega manj znanega narodno-zabavnega ansambla oziroma skupine, ki bi si zaslužila nastopiti na njihovi Noči Modrijanov, se je med več kot 120 imeni znašlo tudi ime Ansambla Dar. Izbrani so bili med 12 finalistov, nato pa izvedeli, da bodo na veliki oder skupaj z Modrijani stopili prav oni. »Tega občutka se ne da opisati. Bili smo počaščeni, malce tudi zaskrbljeni, a na koncu smo doživeli dva nepozabna večera, polna energije in ponosa. In res smo hvaležni Modrijanom, da smo bili lahko del te njihove čudovite zgodbe,« nam je povedal Rok Zorko.
​No, zgodba za fante Ansambla Dar kajpak še ni končana, saj bodo zdaj delali še z večjim zanosom. Hvaležni so staršem in prijateljem pa seveda poslušalcem, ki jih pri tem podpirajo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije