DAMIANO ROI

Slovenski pevec finalist pri Hrvatih, v Sloveniji so ga odslovili

Damiano Roi se je v hrvaškem Supertalentu uvrstil v finale.
Fotografija: Damiano Roi. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Damiano Roi. FOTO: Instagram

Mariborski pevec Damiano Roi (45) je pred leti nastopil v šovu Slovenija ima talent, a ga niso prepoznali kot talentiranega, zdaj pa se je v hrvaškem Supertalentu na televiziji Nova TV uvrstil v finale.

Damiano je v igri za veliko nagrado 200.000 kun (približno 26.000 evrov) v sedmi sezoni Supertalenta. Z operno arijo Nessun dorma iz opere Giacoma Puccinija Turandot je navdušil občinstvo, saj ga je to poslalo neposredno v finale. Poleg njega je glasovalo še za 19-letno Hrvatico iz Nemčije Stello Scholaja (Šolaja), žirija pa je za tretjega finalista izbrala Hayforda Okineja (30), akrobata in žonglerja, ki sicer prihaja iz Gane.

Roi, ki se je v oddaji predstavil kot polprofesionalni glasbenik, ki nastopa po hotelih povsem sam ('one-man band') in je brez glasbenega menedžerja in glasbene založbe, je očaral tudi žirijo. Da je velik talent, je zanj sicer nekoč dejal tudi legendarni Oliver Dragojević, s katerim je Damiano nekoč nastopil v Ljubljani.


Ena izmed žirantk mu je na Supertalentu sporočila: »Odlikujeta vas lepa muzikalnost in močna čustvenost, ki vas je kot moški ni sram pokazati.«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije