Nicolas Cage bo kralj tigrov Joe Exotic

Za oskarjevca bo to prva televizijska vloga. V osmih delih bo orisal, kako je Joe Schreibvogel postal Joe Exotic.
Fotografija: Zgodba je čez noč postala hit. FOTO: Netflix
Odpri galerijo
Zgodba je čez noč postala hit. FOTO: Netflix

V zabavni industriji naj bi bila vsaka reklama, tudi slaba, dobra. In tako lahko negativec postane zvezda. Morda negativna, pa vendar zvezda. In prav to je postal ameriški oskrbnik živali in lastnik živalskega vrt Joe Exotic, ki zaradi zlorabe in mučenja živali ter poskusa umora služi 22-letno zaporno kazen. Netlixova dokumentarna serija o njegovem sporu s Carole Baskin, lastnico drugega zavetišča za velike mačke na Floridi, ki se je prevesil v srdito, že slepo sovraštvo, zaradi katerega je najel morilca, da bi enkrat za vselej s sveta pospravil smrtno nasprotnico − ki, mimogrede, tudi nima snežno bele preteklosti, ampak nad njo visi sum, da je bila vpletena v izginotje svojega moža −, je postala eden od največjih televizijskih hitov v času karantene.

Igralcu vloge ekscentrikov in čudakov niso tuje.
Igralcu vloge ekscentrikov in čudakov niso tuje.


V le prvih desetih dneh naj bi pred televizorje in računalnike prikovala več kot 34 milijonov gledalcev! In uspeh dokumentarca, ki se v sedmih delih gleda kot bizaren triler, je očitno prišel na ušesa tudi zaporniku Joeju Exoticu, osrednjemu (anti)junaku dokuserije. Ta je namreč prepričan, da bi ga v novi seriji, ki naj bi jo snemala televizijska mreža CBS v sodelovanju s studiem Imagine, moral upodobiti nihče drug kot hollywoodski lepotec Brad Pitt. No, ali pa morda David Spade. A očitno se vanj ne bosta prelevila ne Pitt ne Spade, temveč oskarjevec Nicolas Cage, ki bo prevzel tudi vlogo izvršnega producenta.


Tudi izvršni producent


Nicolas Cage se podaja v svet televizije. Ameriškega igralca, ki mu je film Zbogom, Las Vegas (Leaving Las Vegas) prinesel čislana oskarja in zlati globus, v nasprotju z njegovimi stanovskimi kolegi, ki jih v minulih letih vse bolj privlačijo tudi izvrstne televizijske serije, svet malih zaslonov doslej še ni premamil. Gledali smo ga namreč izključno na velikih platnih.

Zloraba živali in poskus umora sta ga pripeljala za rešetke.
Zloraba živali in poskus umora sta ga pripeljala za rešetke.
A je zgodba ekscentričnega in megalomanskega samooklicanega kralja tigrov, Tiger Kinga, ki si je lastil več kot 220 velikih mačk, od tigrov do leopardov in črnih panterjev, nagnila tehtnico tudi v prid televiziji. Odločil se je za svojo prvo televizijsko vlogo. Še več, sedel bo tudi na stolček izvršnega producenta nove serije, ki bo v osmih delih poskušala prikazati, kako je ekscentrični Joe Schreibvogel postal Joe Exotic, pripravljen storiti vse, da obdrži svoje živalsko kraljestvo. Tudi če je cena njegov razum.

Življenje piše zgodbe, kakršnih si ne bi mogli izmisliti niti v filmski meki. In zgodba Joeja Exotica je vsekakor ena izmed njih. V njej se prepletajo velike divje mačke, orožje, morilski nagoni, etični prekrški, varanje, predsedniška kandidatura, droge in denar. Pa še bi lahko kaj našli. Scenarij se je torej pisal kar sam od sebe. A če se je Netflix osredotočil na njegov boj z aktivistko za pravice živali Carole Baskin, se bo Cageeva serija na zgodnejše obdobje, ko je bil lik Joeja Exotica šele v nastajanju. Pisanja scenarija se je lotil Dan Lagana, ki je za osnovo vzel članek Leifa Reigstada z naslovom Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild (Joe Exotic: Temačno popotovanje v svet moškega, ki se mu je odpeljalo).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije