KONCERT

Angleži so najboljši posnemovalci Švedov

V Ljubljano prvič prihaja ena najboljših skupin, ki oponašajo Abbo. Obletnici bodo zaznamovali tudi v Sloveniji.
Fotografija: Skupina Abba revival s svojimi nastopi navdušuje. FOTO: Abba revival management
Odpri galerijo
Skupina Abba revival s svojimi nastopi navdušuje. FOTO: Abba revival management

Legendarna švedska skupina Abba se je pred vrsto leti poslovila od odrov, a njihova glasba še vedno osvaja poslušalce povsod po svetu. Njihove skladbe so očitno prestale preizkus časa, njihovo priljubljenost pa še podaljšujejo oboževalci skupine. Tako tisti, ki ob pesmih slovitega kvarteta uživajo kot poslušalci ali plesalci, kot tisti, ki se pojavljajo na odru. Med zadnje, t. i. tribute skupine spada Abba revival. Angleški glasbeniki, ki se na odru prelevijo v svoje vzornike, so med najboljšimi, saj so bili že petkrat imenovani za najboljšo Abba tribute skupino. In angleški Švedi, kot jim v šali rečejo, jutri prvič prihajajo v ljubljansko Cvetličarno. Iz Anglije bodo prileteli samo za ta nastop.


Skladbe skupine Abba še po skoraj pol stoletja živijo in navdušujejo. FOTO: Abba revival management
Skladbe skupine Abba še po skoraj pol stoletja živijo in navdušujejo. FOTO: Abba revival management
Odrski šov Abbe revival je vrhunska predstava; uporabljajo scenografijo in kostume, ki so natančni posnetki izvirnih, ter ustvarjajo izjemno originalne glasove in like. Kot bi gledal pravo Abbo, je najpogostejši komentar njihovih nastopov.

Da se zares temeljito posvečajo oponašanju skupine, dokazuje tudi podatek, da jih pogosto vabijo celo na Švedsko, v domovino ene najuspešnejših glasbenih skupin vseh časov.

Letos je minilo že 45 let od zmage Abbe na Evrosongu s skladbo Waterloo ter 40 od izida albuma Voulez-vous. Jubileja bosta zaznamovala tudi nastop v Ljubljano. Lisa (oponaša Anni-Frid), John (Benny), Nina (Agnetha) in Marcus (Björn) že 13 let kot pravi oboževalci Abbe zgledno skrbijo za zapuščino skupine povsod, kjer nastopajo.


Agencija Antonov, ki bo angleško Abbo pripeljala v Ljubljano, se je specializirala tudi za koncerte tribute skupin legendarnih glasbenikov. Abba revival prihaja k nam prvič, v osmih letih pa so organizirali nastope vrhunskih tribute skupin Dirty DC (AC/DC tribute, VB), Nervana (Nirvana tribute, ZDA), Guns2Roses (Guns'n'Roses tribute, VB), Letz Zepp (Led Zeppelin tribute, VB), Higher On Maiden (Iron Maiden tribute, VB), U2 in Jimmy Hendrix tribute skupini …

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije